Lena Katina

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Lena Katina.

Jelena (Lena) Sergejevna Katina (ven. Елена Сергеевна Катина, s. 4. lokakuuta 1984 Moskovassa) on venäläinen laulaja, ja oli myös toinen kohua herättäneen venäläisen t.A.T.u.-tyttöbändin jäsen. Hän asuu Moskovassa.

Jelena Katina on Sergei Katininin, menestyneen venäläisen pop-tuottajan ja Inessa Katinan kolmesta lapsesta nuorin. Hän kuului Neposedy-lastenbändiin, jossa hän tutustui t.A.T.u.:n toiseen jäseneen Julija Volkovaan. Vuosina 1997–1998 Katina lauloi myös Avenue-nuorisobändissä.

Lapsipsykologi ja markkinoija Ivan Šapovalov valitsi Jelena Katinan 1999 laulamaan Jugoslavian sodasta. Hän päättikin muodostaa duon ja valitsi duoon myös Julija Volkovan, joka oli ollut samassa karsinnassa. Tytöt olivat tuolloin 14-vuotiaita. Tytöt menestyivät t.A.T.u.:ssa sekä musiikkinsa että kohuspektaakkeliensa ansiosta. He suutelivat konserteissa ja loivat ympärilleen lesboimagon, mutta myöhemmin paljasivat, että lesbous oli vain Šapovalovin keksimä markkinointikikka. Sittemmin Volkova kertoi olevansa biseksuaali ja Katina korosti olevansa hetero, joka kuitenkin pitää homoseksuaalisuutta luonnollisena asiana.

Nykyään Katina on naimisissa poikaystävänsä Sashan kanssa.

Katina julkaisi ensimmäisen sooloalbuminsa This Is Who I Am. Albumia työstäessään hän julkaisi useita singlejä.

Tämä laulajaan liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.