Lego Racers

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Lego Racers on Legon tuotesarja. Siihen kuuluu pääosin autoja, mutta moottoripyöriäkin on. Suurimmassa osassa on pull-back-moottori. RC- autoja on kuusi. Niitä on valmistettu heti kun Racers tuotiin markkinoille, eli vuodesta 2002. Autot ovat 20–40 cm pitkiä ja moottoripyörät taas 15–20 ja radio-ohjattavat autot ovat taas 30-50 cm pitkiä.

Tuotesarjat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Ferrari[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lego aloitti Ferrari-sarjan vuonna 2004. Ferrari-sarjaan kuuluu sekä katu- että kilpa-autoja(Esimerkiksi Ferrari Enzo). Lisäksi sarjaan kuuluu erilaisia Formula-aiheisia settejä kuten varikko ja formulakuski-minihahmoja (esimerkiksi Michael Schumacherin). Osa Ferrari-sarjan setteistä on rakennettu normaaleilla Lego System-palikoilla ja osa Lego Technic-palkeilla. Sarjaan kuuluu myös Lego Duplo settejä.

Drome Racers[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Drome Racers julkaistiin vuonna 2002 ja sen pohjalta EA on tehnyt videopelin.

Drome Racers videopeli[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Drome Racers videopelin taustatarina sijoittuu vuoteen 2010, jolloin ”ajetaan tulevaisuuden formuloilla”. Drome Racersissa on erilaisissa autoilla ajavat joukkueet, jotka kilpailevat Drome-nimisessä alueessa. Drome sisältää erilaisia ratoja, kuten Kaupunkiradan ja Viidakkoradan. Dromea pyörittää Dromulus- niminen vanha herra, jolla on erikoisen näköinen kissa.

Radio-ohjattavat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lego valmistaa myös radio-ohjattavia autoja. Ensimmäiset autot olivat tarkoitettu sisäkäyttöön, ja niille pystyi rakentaamaan korin Lego-palikoista. Uudemmissa malleissa on Lego-osia joita ei pysty kiinnittämään mihinkään muihin Lego-osiin niiden erilaisen kiinnityssysteemin takia. Ne ovat myös suurempia ja kestävempiä kuin ensimmäiset Lego-RC-autot.

Lamborghini[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lego on valmistanut Lamborghini Gallardo LP560-autosta pienoismallin. Se on toistaiseksi ainoa Lamborghini-automerkin malli joka on Legona.

Tiny Turbos[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lego Racers-sarjassa on myös pienempiä autoja eli Tiny Turboja, jotka ovat noin 10cm pituisia. Jokainen niistä maksaa yleisesti 4.95e (voi vaihdella kauppojen mukaan). Kahdesta tietystä autosta voi rakentaa myös yhden suuremman ajoneuvon joita ei myydä erikseen.

Air stompers[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Air stompers-tuotesarjassa on autoja, jotka laukaistaan painamalla pientä lötsöä säiliötä jolloin paineilma työntää auton liikkeelle.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä harrastuksiin tai vapaa-aikaan liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.