Lastenklinikoiden Kummit

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Lastenklinikoiden Kummit ry
Lastenklinikoiden Kummit.gif
Perustettu 21. syyskuuta 1993 (ikä 28)
Toimiala Hyväntekeväisyys
Puheenjohtaja Tuomo Raasio[1]
Sivusto www.kummit.fi

Lastenklinikoiden Kummit ry on suomalainen yhdistys, joka tukee Suomen lapsia keräämällä varoja viidelle yliopistolliselle lastenklinikalle: Ouluun, Helsinkiin, Kuopioon, Tampereelle ja Turkuun. Kummit toimii lastenklinikoiden potilaiden hoito-olosuhteiden ja -kehityksen tukemiseksi keräämällä varoja hoitolaitteiden hankintaan ja lastentautien tutkimustyöhön. Lisäksi yhdistys tukee hoitohenkilökunnan koulutusta. Harkintansa ja lahjoittajien toiveiden mukaan yhdistys tukee myös muiden lastensairaaloiden toimintaa sekä vaikuttaa pienten potilaiden viihtyvyyteen sairaaloissa muun muassa Kummi-vierailuin ja yhteistyöyritysten tavaralahjoituksien avulla. Viime vuosina Kummit on panostanut paljon myös lasten ja nuorten mielenterveystyön tukemiseen.

Lastenklinikoiden Kummit ry perustettiin 21. syyskuuta 1993 ja sen perustajajäseniä olivat Hjallis Harkimo, Taneli Mäkelä, Juha Rantasila, Teemu Selänne ja Riki Sorsa.

Lastenklinikoiden Kummit ry on yksi näkyvimmistä suomalaisista hyväntekeväisyysjärjestöistä, joka ei saa mitään ulkopuolista toimintatukea vaan kaikki raha hankitaan itse. Lastenklinikoiden Kummit ry on pieni organisaatio, jossa toimii palkattun henkilöstön lisäksi suuri joukko vapaaehtoistyöntekijöitä (Kummit), joille ei makseta korvauksia. Myös Kummien yhdeksänhenkinen hallitus toimii ilman korvauksia. Kalevi Tuominen on hallituksen kunniapuheenjohtaja.[1]

Toimintakertomuksen mukaan vuonna 2011 projekteista kertyi yhteensä noin 2,1 miljoonaa euroa, josta katetta jäi noin 1,5 miljoonaa euroa. Lisäksi yhdistys sai lahjoituksia noin 571 000 euroa. Hallinnon kulut olivat henkilökulujen osalta 392 000 euroa ja sivukulujen osalta 205 000 euroa. Jaettavaa lapsille jäi noin 1,4 miljoonaa euroa.

Vuoteen 2016 mennessä yhdistys on tehnyt lahjoituksia 30 miljoonan euron edestä.[2]

Lastenklinikoiden Kummit ry kerää varoja sekä yksityis- että yrityssektorilta pääasiallisesti lahjoituksin. Yhdistys järjestää vuoden aikana myös useita varainkeruukampanjoita (tapahtumia kuten Kummit Golf ja Kummit Bowling) ja -konsertteja, joista näkyvin on Elämä lapselle -konsertti. Toinen tärkeä konsertti on Kummit Live: JouluMielelle, joka järjestetään vuosittain joulukuussa.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. a b Hallitus Kummit. Viitattu 27.8.2016.
  2. Info Kummit. Viitattu 27.8.2016.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]