Lappeenrannan Kylpylä

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Lappeenrannan Kylpylä

Lappeenrannan Kylpylä sijaitsee Lappeenrannan keskustan tuntumassa Kylpylän kaupunginosassa,[1] Saimaan rannalla. Kylpylän toimintojen piiriin kuuluvat kylpylälomat, hoito-osasto, kuntoutuspalvelut, työterveyshuolto, kauneudenhoito- ja kokouspalvelut. Kylpylän hotelli on uusittu vuonna 2006. Hotellissa on 26 kahden hengen huonetta.

Kylpylä lopetti toimintansa 9.6.2020.[2]

Historia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lappeenrannan Kylpylä perustettiin vuonna 1824, ja nykyinen kylpylärakennus valmistui vuonna 1912. Ensimmäisten sadan vuoden ajan kylpylän asiakkaita olivat erityisesti venäläiset aristokraatit, jotka saapuivat Lappeenrantaan kesänviettoon. Kylpylässä tarjottiin tuolloin muun muassa tärpättihöyryryöppyjä, höyry- ja mutakylpyjä sekä hierontaa. 1940-luvulla kylpylä muuttui kesäaikaan toimivaksi terveyskylpyläksi.

Allasosasto[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kylpylän allasosastolla on kaksi virkistysallasta ja kaksi poreallasta, joista toinen on erillinen lämmin allas, sekä muun muassa hierova vesiputous ja vastavirtalaite. Saunoja on kolme: suomalainen sauna erikseen miehille ja naisille sekä yhteinen höyrysauna.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Asumista keskellä Lappeenrantaa lehmusten keskellä Lappeenrannan kaupunki. Arkistoitu 23.7.2014. Viitattu 23.8.2014.
  2. Liiketoiminta kylpylässä loppui tänään – Savon Mafia lähtee Lappeenrannasta 9.6.2020. Etelä-Saimaa. Viitattu 30.7.2020.

Kirjallisuutta[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä harrastuksiin tai vapaa-aikaan liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.