Kuopion Musiikkikeskus

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Kuopion Musiikkikeskus
Kuopion musiikkikeskus keväällä 2012
Kuopion musiikkikeskus keväällä 2012
Sijainti Kuopio
Rakennustyyppi koserttitalo
Käyttäjä Kuopion konservatorio, Savonia-ammattikorkeakoulun Musiikki ja tanssilinja sekä Sibelius-Akatemian Kuopion yksikkö
Haus LennartHell.svg
Lisää rakennusartikkeleitaArkkitehtuurin teemasivulla

Kuopion Musiikkikeskus on Kuopion keskustan tuntumassa, Kuopionlahden rannalla sijaitseva kokous- ja konserttikeskus. Kuopion Musiikkikeskusessa toimii kolme taidealan oppilaitosta: Kuopion konservatorio, Savonia-ammattikorkeakoulun musiikki- ja tanssilinja sekä Sibelius-Akatemian Kuopion yksikkö, jotka tarjoavat koulutusta musiikkileikkikoulusta ammattiopintoihin. Talon ravintoloitsijana toimii Kanresta Oy, joka on Suomen Kansanterveysyhdistys ry:n tytäryhtiö. Musiikkikeskus on Kuopion kaupunginorkesterin kotisali.

Kuopion Musiikkikeskuksen pääsali on 1064-paikkainen konserttisali, jonka akustiikan on suunnitellut professori Alpo Halme. Sali soveltuu erinomaisesti yhtä lailla klassiselle kuin viihdemusiikille sekä muuntautuu isojen kongressien tarpeisiin. Kamarimusiikkisaliin mahtuu enimmillään 240 henkilöä. Lisäksi talossa on useita pienempiä konsertti- ja neuvottelutiloja. Talossa järjestetään vuosittain noin 300 tilaisuutta ja kävijämäärät vaihtelevat vuosittain 120 000–150 000 välillä.

Musiikkikeskus on remontissa 2018 vuodenvaihteesta syksyyn asti.[1]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Viitteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Tikkanen, Seppo: Kuopion musiikkikeskus remontissa ensi vuoden ajan Yle Kuopio. 12.6.2017. Viitattu 15.9.2017.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]