Kristian Brenden

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Kristian Brenden (s. 12. kesäkuuta 1976) on norjalainen entinen mäkihyppääjä.

Brenden pääsi edustamaan Norjaa Naganon talviolympialaisissa vuonna 1998. Hän hyppäsi yhdessä Lasse Ottesenin, Henning Stensrudin ja Roar Ljökelsöyn kanssa joukkuemäen kilpailussa, jossa Norja sijoittui neljänneksi. Henkilökohtaisissa kilpailuissa Brenden oli normaalimäen kahdeksas ja suurmäen 13.

Seuraavana vuonna järjestettiin hiihdon maailmanmestaruuskilpailut Itävallan Ramsaussa. Siellä Norja sijoittui vasta joukkuemäen kuudenneksi joukkueella, jossa hyppäsivät Brendenin lisäksi; Ljökelsöy, Tommy Ingebrigtsen ja Morten Aagheim. Brenden sijoittui normaalimäessä neljänneksitoista ja suurmäessä seitsemänneksitoista. Vuoden 1998 lentomäen maailmanmestaruuskilpailuissa Saksan Obertsdorfissa, hän sijoittui seitsemänneksi.

Hän voitti urallaan kaksi maailmancupin osakilpailua, ensimmäisen Norjan Lillehammerissa 1996 ja toisen Puolan Zakopanessa 1998. Lisäksi hän saavutti yhteensä kahdeksan palkintokorokepaikkaa. Brenden oli maailmancup-kauden 1996-1997 loppupisteissä paras norjalainen, sijalla seitsemän. Aiemmin samalla kaudella järjestettiin historian ensimmäinen Nordic Tournament, jossa hän tuli toiseksi Kazuyoshi Funakin jälkeen.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä urheilijaan liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.