Kim Thayil

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Kim Thayil
Thayil Soundgardenin konsertissa vuonna 2012.
Thayil Soundgardenin konsertissa vuonna 2012.
Henkilötiedot
Syntynyt4. syyskuuta 1960 (ikä 60)
Muusikko
Aktiivisena 1980
Tyylilajit grunge
rock
Soittimet kitara
Yhtyeet Soundgarden
Levy-yhtiöt Sub PopView and modify data on Wikidata

Kim Thayil (s. 4. syyskuuta 1960 Seattle, Washington) on yhdysvaltalainen kitaristi, joka tunnetaan parhaiten Soundgardenin kitaristina. Kim oli yksi Soundgardenin perustajajäsenistä yhdessä Chris Cornellin ja Hiro Yamamoton kanssa vuonna 1984.

Thayilin vanhemmat ovat kotoisin Keralan kaupungista eteläisestä Intiasta. Thayil syntyi Seattlessä ja kasvoi Chicagon Park Forestissa. Hän vietti lapsena paljon aikaa myös vanhempiensa kotimaassa Intiassa. Thayil on yksi tunnetuimpia intialais-amerikkalaisia. Hän tapasi Hiro Yamamoton Rich East High Scoolissa, Park Forrestissa. Valmistumisen jälkeen he muuttivat Washingtonin osavaltioon, missä Thayil opiskeli Washingtonin yliopistossa.

Chris Cornell oli silloin Thayilin huonekaveri. He ystävystyivät ja perustivat Yamamoton kanssa Soundgardenin vuonna 1984. Soundgarden oli seattlelaisista grunge-yhtyeistä ensimmäinen, joka sai levytyssopimuksen suurelta levy-yhtiöltä. Soundgarden julkaisi kolme platinaa saanutta albumia ja sai kaksi Grammy-palkintoa.

Soundgardenin hajottua vuonna 1997 Thayil on soittanut muun muassa Pigeonhedissä, The Presidents of the United States of American kanssa, Dave Grohlin Probotissa ja No WTO Combossa Jello Biafran ja Krist Novoselicin kanssa sekä lukuisissa muissa projekteissa.

Vuonna 2003 Rolling Stone -lehti sijoitti Thayilin sijalle 100 tekemässään luettelossa Kaikkien aikojen 100 parasta kitaristia.