Kiko Loureiro

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Kiko Loureiro

Kiko Loureiro (16. kesäkuuta 1972 Rio de Janeiro, Brasilia) on brasilialainen kitaristi, joka on soittanut mm Angrassa, Silent Moonissa sekä Blezqi Zatzasissa. Loureiro soittaa myös Tarja Turusen yhtyeessä kitaraa.

Loureiro aloitti akustisen kitaran soiton 11-vuotiaana ja siirtyi sähkökitaraan 13-vuotiaana. 16-vuotiaana hän oli jo parissa yhtyeessä ja soitti yökerhoissa São Paulossa. 19-vuotiaana Loureiro oli perustamassa Angraa, jossa hän vielä tänäpäivänäkin soittaa.

Loureirosta on tullut erittäin suosittu ja menestyvä, sekä Angran kanssa että hänen soolourallaan, ja hän onkin nykyisin yksi maailman parhaista kitaristeista.lähde?

Loureiro siirtyi Megadethin kitaristiksi vuonna 2015 Chris Broderickin jätettyä yhtyeen. On vielä epäselvää soittaako Loureiro vain uudella albumilla ja vai jääkö hän yhtyeeseen pysyvästi. Kiko Loureiro on nykyään Megadethin kitaristi .

Loureiro osaa puhua englantia, ranskaa, suomea ja japania hänen äidinkielensä lisäksi, joka on portugali.

Loureiro on myös suunnitellut japanilaiselle kitarapedaalivalmistaja Zoomille soundeiltaan personoidut signaturemallit G1 ja G2.1-multiefektipedaalista.

Tuotanto[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Soolo[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Angra[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Linkit[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]