Kiko Loureiro

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Kiko Loureiro
Kiko Loureiro, em Fort Rock, DystopiaTour 2016.jpg
Syntynyt 16. kesäkuuta 1972 (ikä 45)
Kotoisin Rio de Janeiro, Brazil
Aktiivisena 1988–
Tyylilajit heavy metal, power metal, progressiivinen metalli, thrash metal, neoklassinen metalli, jazz fusion, chorinho, bossa nova, forró, samba
Ammatit muusikko
Soittimet kitara, basso, piano, koskettimet, rummut, laulu
Yhtyeet Angra, Megadeth, Tarja Turunen, Neural Code, Silent Moon, Blezqi Zatzas

Kiko Loureiro (16. kesäkuuta 1972 Rio de Janeiro, Brasilia) on brasilialainen kitaristi, joka on soittanut muun muassa Angrassa, Silent Moonissa sekä Blezqi Zatzasissa. Loureiro soittaa myös Tarja Turusen yhtyeessä kitaraa.

Loureiro aloitti akustisen kitaran soiton 11-vuotiaana ja siirtyi sähkökitaraan 13-vuotiaana. 16-vuotiaana hän oli jo parissa yhtyeessä ja soitti yökerhoissa São Paulossa. 19-vuotiaana Loureiro oli perustamassa Angraa, jossa hän vielä tänäpäivänäkin soittaa.

Loureirosta on tullut erittäin suosittu ja menestyvä, sekä Angran kanssa että hänen soolourallaan, ja hän onkin nykyisin yksi maailman parhaista kitaristeista.lähde?

Loureiro siirtyi Megadethin kitaristiksi vuonna 2015 Chris Broderickin jätettyä yhtyeen. On vielä epäselvää soittaako Loureiro vain uudella albumilla ja vai jääkö hän yhtyeeseen pysyvästi.

Loureiro osaa puhua englantia, ranskaa, suomea ja japania hänen äidinkielensä lisäksi, joka on portugali.

Loureiro on myös suunnitellut japanilaiselle kitarapedaalivalmistaja Zoomille soundeiltaan personoidut signaturemallit G1 ja G2.1-multiefektipedaalista.

Tuotanto[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Soolo[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Angra[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Linkit[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]