Kevin Sorbo

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Kevin Sorbo
Kevin Sorbo vuonna 2005
Kevin Sorbo vuonna 2005
Henkilötiedot
Koko nimi Kevin David Sorbo
Syntynyt24. syyskuuta 1958 (ikä 63)
Mound, Minnesota
Ammatti näyttelijä
Puoliso Sam Jenkins (1998–)
Näyttelijä
Aktiivisena 1986–
Merkittävät roolit Hercules
(Hercules)
Dylan Hunt
(Gene Roddenberry's Andromeda)
Aiheesta muualla
Viralliset kotisivut
IMDb
Elonet

Kevin David Sorbo (s. 24. syyskuuta 1958 Mound, Minnesota) on yhdysvaltalainen näyttelijä. Hänen tunnetuimmat roolinsa ovat Hercules televisiosarjassa Hercules ja Dylan Hunt scifi-sarjassa Gene Roddenberry's Andromeda.

Sorbo aloitti uransa 1980-luvun lopulla, jolloin hän vieraili useissa televisiosarjoissa, kuten 1st & Ten, Murhasta tuli totta ja Kuuma piiri. Hän oli ehdolla Teräsmiehen rooliin televisiosarjaan Teräsmieheni ja agentti Fox Mulderin rooliin Salaisiin kansioihin.

Hän nousi kuuluisuuteen esitettyään Herculesta televisioelokuvassa Hercules and the Amazon Women, joka oli ensimmäinen viidestä Hercules-sarjan pilottijaksosta. Sarjaa esitettiin vuosina 1995–1999 ja siitä tuli yksi suosituimmista sarjoista televisiohistoriassa. Sorbon esittämä hahmo vieraili myös Xenassa, joka oli Herculeksen spin-off-sarja.

Vuonna 2000 Sorbo siirtyi näyttelemään televisiosarjaan Gene Roddenberry's Andromeda, jossa hän näytteli kapteeni Dylan Huntia. Sarja pyöri vuosina 2000–2005. Myöhemmin hän näytellyt muun muassa elokuvissa Walking Tall 3 ja Mitäs me spartalaiset.

Sorbo on ollut vuodesta 1998 naimisissa näyttelijä Sam Jenkinsin kanssa ja heillä on kolme lasta.


Tämä näyttelijään liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.