Justin Hawkins

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Justin Hawkins

Justin Hawkins (s. 17. maaliskuuta 1975) on brittiläinen muusikko, joka on kotoisin Lowestoftista. Hän laulaa ja soittaa soolokitaraa sekä koskettimia The Darkness -nimisessä yhtyeessä. Hän erosi yhtyeestä 12.10.2006 kokaiiniaddiktion vuoksi, jonka jälkeen muut bändin jäsenet perustivat uuden bändin nimeltä Stone Gods. Vuonna 2011 The Darkness palasi yhteen ja vuonna 2012 julkaistiin yhtyeen kolmas albumi Hot Cakes. Hänen veljensä Dan Hawkins on yhtyeen toinen kitaristi. Veljekset myös säveltävät pääosan yhtyeen musiikista. Justin ja Dan soittivat nuorina samoissa yhtyeissä, mutta pikkuveli Dan erotti Justinin aina hänen leikkimielisyytensä vuoksi.

Kasvaessaan Lowestoftissa, hän opiskeli Kirkleyn lukiossa, mutta vaihtoi koulua Huddersfieldin Technical Collegeen opiskellakseen musiikkialaa.

Hawkins on erityisen tunnettu koreista asuistaan, korkeasta falsetistaan ja egoistisesta esiintymisestään, jotka jakavat mielipiteitä puolesta ja vastaan. Häntä on useasti verrattu ääneltään Freddie Mercuryyn ja lavakarismansa puolesta David Lee Rothiin.

Vuonna 2005 Justin alkoi työstää soololevyä nimellä 'British Whale', josta julkaistiin kriitikoilta huonon vastaanoton saanut, mutta singlelistalla kuudenneksi yltänyt 'This Town Ain't Big Enough For Both Of Us'. Seuraava single julkaistiin jalkapallon MM-kisojen alla nimellä 'England'. Kappaleen sanoituksia syytettiin Saksa-vastaisiksi ja kappale nousikin Englannin maajoukkueen epäviralliseksi taistelulauluksi.

Katso myös[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä kitaristiin liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.