Just Cause 3

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Just Cause 3
Just Cause 3 Logo Fr.png
Kehittäjä Avalanche Studios
Julkaisija Square Enix
Säveltäjä Henry Jackman
Pelisarja Just Cause
Pelimoottori Havok
Julkaistu Windows
 • WW 30. marraskuuta 2015
Lajityyppi kolmannen persoonan ammuntapeli
Pelimuoto yksinpeli
Alusta PlayStation 4, Windows, Xbox One
Jakelumuoto Steam
Gamepad.svg
Lisää peliartikkeleitaVideopelien teemasivulla

Just Cause 3 on Avalanche Studiosin kehittämä ja Square Enixin julkaisema kolmannen persoonan ammuntapeli, joka on julkaistu vuonna 2015 PlayStation 4:lle, Windowsille ja Xbox Onelle.

Pelaaminen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pelin tavoite on syöstä kuvitteellisen Välimeren saarivaltion, Medicin diktaattori Sebastiano Di Ravello pois vallasta. Pelissä suoritetaan tehtäviä, joita avataan lisää vapauttamalla sotilastukikohtia ja kyliä Di Ravellon vallasta. Alueiden vapauttaminen vaati öljytankkien, kaiuttimien, satelliittilautasten ja poliisiasemien tuhoamista. Pelin päähenkilö on Rico Rodriguez, joka palasi äitinsä kotimaahan, josta hänet oli lähetetty pois lapsena sodan puhjetessa.

Pelissä hyödynnetään erilaisia pistooleja, sarjatuliaseita, raketinlaukaisimia ja räjähteitä. Mutta tärkeimpänä välineenä pelissä on niin sanottu "grappler", joka on kiinnitetty pelaajan käteen. Grapplerillä voi kiivetä kallioita ja seiniä ja sillä voi yhdistää kaapeleita yhteen ja vetää kiinnitettyjä esineitä toisiinsa päin. Grappler on todella hyödyllinen taistelussa tai kaupungin/sotilastukikohdan valtaamisessa. Ajoneuvoina pelissä on autoja linja-autosta formulaan. Lentokoneita on erilaisia hävittäjiä, rahtikone, pienmatkustajakone, vesilentokone ja vanhanaikainen sotalentokone. Helikoptereita on monia, jotka on aseistettu eri tavoilla. Pelissä on myös laaja valikoima veneitä. Pelaaja voi tilata ”Rebel Dropin”, josta saa tilattua ajoneuvoja ja aseita, joita voi avata vapauttamalla alueita ja tuomalla ajoneuvoja autotallille. Pelin vahvin ase on M488 (joka saadaan suorittamalla tehtävä nimeltä The Shatterer of Worlds) joka ampuu erittäin tehokkaan bavarium pommin.

Pelissä voi suorittaa erilaisia haasteita, esimerkiksi tukikohtien tuhoamishaasteita ja vene-, lentokone-, helikopteri- ja autokisoja, joita suorittamalla saa avattua Gear Modeja. Gear Modit ovat avattavia parannuksia peliin, joita ovat esimerkiksi ajoneuvoihin nitrot, aseparannukset ja ”grappler”-parannukset.

Juoni[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Di Ravellon lippu.

Rico Rodriguez palaa äitinsä kotimaahan vuosia sen jälkeen, kun hänet oli lähetetty sieltä pois sodan puhjetessa. Medicin saarivaltiota hallitsee ylimielinen diktaattori nimeltään Sebastiano Di Ravello. Pelin alussa Rico on matkalla lentokoneessa kohti Mediciä hänen entisen työnantajansa Tom Sheldonin kanssa. Rico joutuu auttamaan vanhaa ystäväänsä Mario Frigoa Di Ravellon joukkoja vastaan taistelussa, minkä jälkeen he lähtevät tapaaman kapinallisten johtavaa tiedenaista Dimahia. Rico lupaa Dimahille auttaa kapinallisia. Kapinallisten radio Alessia ottaa Ricoon yhteyttä ja avustaa häntä vapauttamaan alueita. Kun Di Ravello haluaa hätkähdyttää kapinalliset, hän päättää tuhota Costa Del Porton kaupungin, jossa kapinalliset kokevat suuren häviön. Kun Rico on vapauttanut tarpeeksi alueita, hän pystyy tuhoamaan Insula Fonten pääarmeijatukikohdan.

Sen jälkeen hän siirtyy Insula Dragoniin, jota hän alkaa vapauttaa. Vapauttaessaan hän tapaa kapinallisten liittolaiset Teon ja Annikan, jotka auttavat häntä vapauttamisessa. Kun hän saa vapautettua Insula Dragonin, hän auttaa maanpaossa olevan populistisen johtaja Rosa Manuelan takaisin Medicille, minkä jälkeen hän vapauttaa Insula Striaten. Kun Rico on vapauttanut alueita, hän ja Dimah ovat Insula Striaten pääarmeijatukikohdan tornissa. Dimah kertoo, että hän aikoo tuhota kaiken tiedon mystisestä luonnonvarasta Bavariumista, jäämällä torniin kun siihen ammutaan ohjuksia. Rico pakenee ja Dimah jää torniin sen tuhoutuessa. Rico lentää helikopterilla tulivuorelle ja tuhoaa Di Ravellon bavariumkilvellä vahvistetun helikopterin. Tämän jälkeen pelaaja voi joko ampua Di Ravellon tai odottaa että hän tappaa itsensä hyppäämällä liekkeihin.

Ladattava lisäsisältö[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Peliin on paljon ladattavaa lisäsisältöä.

 • Sky Fortress (2016): Lisäosa sisältää uuden pelialueen Eden Airshipin, tehtäviä, haasteita ja uuden liitopuvun.
 • Mech Land Assault (2016): Lisäosa sisältää uuden pelialueen Insula Lacriman, tehtäviä, haasteita ja kaksi uutta aseistettua robottimaista ajoneuvoa.
 • Bavarium Sea Heist (julkaistu 18. elokuuta 2016): Lisäosa sisältää uuden pelialueen Stingray Arean, tehtäviä, haasteita, salama-aseen ja aseistetun veneen.
 • Useita aseita ja ajoneuvoja.
 • Reaper Missile Mech, ohjuksilla varustettu robottimainen ajoneuvo.

Pelin hahmot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 • Rico Rodriguez on pelin päähenkilö. Rico on syntynyt Medicissä, mutta hänet lähetettiin pois sieltä lapsena sodan alkaessa. Hän palaa Medicille entisen työnantajansa, Tom Sheldonin kanssa auttaakseen kotimaataan.
 • Tom Sheldon on päähenkilö Ricon entinen työnantaja. Hän on viekas ja auttaa kapinallisia sekä myös heidän vihollistaan Di Ravelloa. Hän esiintyy Sky Fortressissä, Mech Land Assaultissa ja Bavarium Sea Heistissä.
 • Mario Frigo on Ricon paras ystävä. Hän on kapinallisten ajoneuvo- ja asetoimittaja.
 • Dimah Al-Masri on kapinallisten johtava tieteilijä ja hän myös grapplerin kehittäjä.
 • Annika Svensson on kapinallisten liittolainen, ja hän vapauttaa pelin aikana vankilasta kavereitaan. Hän esiintyy Bavarium Sea Heistissä.
 • Teo on kapinallisten liittolainen ja Annikan ystävä. Hän auttaa kapinallisia pelin aikana paljon.
 • Sebastiano Di Ravello on pelin antagonisti. Hän on Medicin diktaattori.
 • Alessia on kapinallisten radion juontaja.
 • Looch on Dimahin kontakti, joka osaa aseistaa ajoneuvoja. Hän esiintyy Bavarium Sea Heistissä.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]