Jussi Halli

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Jussi Halli (s. 1978 Helsinki) on suomalainen toimittaja, juontaja ja it-alan johtaja.

Kirjoitettuaan ylioppilaaksi Halli toimi vapaana toimittajana, uusimediayhtiöissä ja poliittisten sekä sitoutumattomien nuorisojärjestöjen hallituksissa.

Televisiouransa Halli aloitti syksyllä 1999 Helsingin kaapeliverkossa toimineella Helsingin Aluetelevisio ATV:lla, jonka päätoimittajana hän oli elokuusta 2001 kanavan lähetystoiminnan loppumiseen saakka joulukuuhun 2002. Tänä aikana hän ei esiintynyt omalla nimellään vaan käytti Kaarle Kimpulainen -pseudonyymiä.[1][2] Tämän jälkeen Halli työskenteli MoonTV:n ajankohtaisohjelmien tuottajana ja ruutukasvona.

Valtakunnalliseen julkisuuteen Halli nousi syksyllä 2002 MTV3:n ja Fremantle Median tuottaman Bonus-tietokilpailun isäntänä, ”Suomen nuorimpana setänä”. Lisäksi Halli on osallistunut moniin muihin ohjelmaprojekteihin, muun muassa isännöimällä Subtv:n Suoraa huutoa -talk show’ta ja juontamalla vuoden 2005 Miss Suomi -kilpailut. Televisiotoiminnan ohella Halli on myös esiintynyt radiossa, hän oli yksi edesmenneen Radio Cityn kanavaäänistä. Hän juonsi Herätysliike-aamuohjelmaa.

Tällä hetkellä Halli juontaa MTV3:n automakasiiniohjelmaa Ajoneuvos sekä Radio Novan Liikenneohjelmaa. Syksyllä 2013 häneltä julkaistiin Ajoneuvos -ohjelmaan perustuva, saman niminen tietokirja.[3] Halli on aikaisemmin työskentellyt mm. verkkopalvelu Suomi24:n johtajana. Hän on nykyään TeliaSoneran online-toimintojen myyntijohtaja.

Tietokirjat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Anssi Miettinen: Kohteena kokeilevat nuoret Jo kolme tv-kanavaa kosiskelee nuoria kaupunkilaisia perinteisiä rajoja rikkovien ohjelmiensa pariin Helsingin Sanomat. 9.12.2001. Viitattu 24.2.2022.
  2. ATV City. 18.1.2002. Viitattu 24.2.2022.
  3. Hörkkö, Panu: Ajoneuvos Jussi Halli: Tämän auton ottaisin itselleni arkikäyttöön! Seiska. 22.10.2013. Viitattu 30.10.2013.
Tämä henkilöön liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.