Julian Lennon

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
John Charles Julian Lennon

Julian Lennon.jpg
Julian Lennon vuonna 2010.

Syntynyt 8. huhtikuuta 1963
Kotoisin Liverpool, Englanti
Aktiivisena 1983 -
Tyylilajit Rock
Pop
Soittimet Kitara, koskettimet, rummut
MusicBrainz

John Charles Julian Lennon, tunnetaan paremmin nimellä Julian Lennon, (s. 8. huhtikuuta 1963, Liverpool, Iso-Britannia) on brittiläinen laulaja, lauluntekijä, muusikko, ja John Lennonin vanhin lapsi. Hänen äitinsä oli Cynthia Lennon ja kummisetänsä Brian Epstein. Julian Lennon on nimetty John Lennonin äidin Julian mukaan.

John Lennonin kertoman mukaan Julian antoi idean kappaleeseen "Lucy in the Sky with Diamonds" piirtämällä kuvan, jossa esiintyi hänen luokkatoverinsa Lucy. John oli tullut hakemaan Juliania koulusta, ja poika näytti hänelle tuolloin piirroksensa. John oli kysynyt mitä kuva esittää, ja Julian oli vastannut "Lucy in the Sky with Diamonds". Tupla-albumin The Beatles päätöskappale Good Night on Johnin säveltämä kehtolaulu Julianille.

Vuonna 1968 kun Julianin vanhemmat erosivat, sävelsi Paul McCartney, Johnin yhtyetoveri The Beatlesista, Julianille kappaleen "Hey Jude" lohduttaakseen tätä eron johdosta. Balladimaisesta yli seitsenminuuttisesta kappaleesta tuli listaykkössingle, B-puolenaan Julianin isän, Johnin tekemä "Revolution". 1970-luvulla John antoi pojalleen joululahjaksi rumpukoneen ja kitaran ja opetti Juliania soittamaan kitaraa. John myös kannusti Julianin kiinnostusta musiikin pariin, ja Julian tekikin musiikkidebyyttinsä vuonna 1974, kun hän soitti rumpuja John Lennonin albumin Walls and Bridges viimeisellä raidalla yksitoistavuotiaana.

Aikuisuus[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aikuisena Julian Lennon on tehnyt paljon musiikkia ja saavuttanut kuuluisuutta. Hän julkaisi ensimmäisen albuminsa Valotten vuonna 1984, jonka singlestä Too Late For Goodbyes tuli heti iso hitti. Lennon harrastaa myös valokuvausta ja Beatles-aiheisten tavaroiden keräämistä ja on kirjoittanut Beatles-kokoelmastaan kirjan Beatles Memorabilia – The Julian Lennon Collection (2010). [1]

Julian Lennonilla on aina ollut läheiset välit muihin Beatlesin ex-jäseniin, erityisesti Paul McCartneyyn. Valotten julkaisun myötä McCartney kehui vuolaasti Julian Lennonin laulamista ja lähetti tälle sähkeen "Good luck, old fruit".[2] Monet huhut kertovat, että George Harrison olisi soittanut (nimeltämainitsemattomasti) kitarasoolon vuonna 1991 levytettyyn kappaleeseen Saltwater, mutta Lennonin mukaan asia ei ole näin, vaikka soolo kuulostaa monien tahojen mielestä erehdyttävästi Harrisonilta. [3]

Diskografia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Albumit[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Muita tuotoksia: Dave Clark's Time (soundtrack-albumi) — Time Will Teach Us All, Because, If you Only Knew.

Singlet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vuosi Nimi Chart positions Albumi
US Hot 100 US Modern Rock US Mainstream Rock UK
1984 "Valotte" #9 - #6 - Valotte
1985 "Too Late For Goodbyes" #5 - #11 #6 Valotte
1985 "Say You're Wrong" #21 - #18 #75 Valotte
1985 "Because" - - - #40 Dave Clark's Time Soundtrack
1985 "Jesse" #54 - #24 - Valotte
1986 "Stick Around" #32 - #1 (2 weeks) - The Secret Value Of Daydreaming
1989 "Now You're in Heaven" #93 #27 - #59 Mr. Jordan
1991 "Saltwater" - - - #6 Help Yourself
1991 "Help Yourself" - - - #53 Help Yourself
1992 "Get A Life" - - - #56 Help Yourself
1995 "Cole's Song" - - - - Mr. Holland's Opus Soundtrack
1998 "Day After Day" - - - #66 Photograph Smile

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]