Juha Peltola

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Mitalit
Maa:  Suomi
Miesten suunnistus
MM-kilpailut
Kultaa Kultaa Tampere 2001 viesti
Hopeaa Hopeaa Grimstad 1997 viesti
Hopeaa Hopeaa Inverness 1999 pikamatka
Hopeaa Hopeaa Inverness 1999 viesti

Juha Peltola (s. 12. tammikuuta 1975) on entinen suomalainen huippusuunnistaja, moninkertainen arvokisamitalisti. Seuratasolla hän edusti MS Parmaa.[1]

Peltola suunnisti toisen osuuden Suomen viestijoukkueessa, joka saavutti Tanskan jälkeen hopeaa Grimstadin MM-kilpailuissa 1997. Hän oli samoissa kisoissa lisäksi pikamatkalla kahdeksas. Kaksi vuotta myöhemmin Invernessissä Peltola sai pikamatkan MM-hopeaa Jørgen Rostrupin viedessä voiton. Viestissä Peltola juoksi kolmannen osuuden Suomen joukkueessa, joka saavutti Norjan jälkeen hopeaa.

Tampereen MM-kilpailuissa 2001 Peltola suunnisti kolmannen osuuden Suomen voittaessa ensimmäisen kerran miesten viestin maailmanmestaruuden. Sprinttikilpailussa hän sijoittui neljänneksi hävittyään pronssin vain 0,4 sekunnilla Jörgen Olssonille, pikamatkalla Peltola oli viides. Seuraavana vuonna hän sijoittui Sümegin EM-kilpailuissa sprintissä 22:nneksi ja viestijoukkueen mukana kuudenneksi. Rapperswil-Jonan MM-kisoissa 2003 Peltola oli keskimatkalla kolmastoista.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Viitteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Park World Tour: Juha Peltola Park World Tour. Viitattu 20.4.2009. (englanniksi)