Jonsu

Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Jonsu
Johanna ”Jonsu” Salomaa
Syntynyt 18. tammikuuta 1984 (ikä 31)
Kotipaikka Espoo
Tyylilajit rock, pop
Soittimet laulu, viulu, kitara, piano, Theremin
Levy-yhtiöt Sony BMG, Nuclear Blast

Jonsu (oik. Leena Johanna Salomaa, s. 18. tammikuuta 1984 Espoo[1][2]) on suomalainen laulaja-lauluntekijä-muusikko, Indica-yhtyeen perustajajäsen, laulaja, viulisti ja kitaristi.

Elämä ja ura[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Jonsun isä on hiukkasfyysikko ja äiti musiikkileikkikoulun opettaja. Jonsu aloitti musiikin harrastamisen jo varhaislapsuudessaan. Hän on säveltänyt kuusivuotiaasta saakka esikuvinaan Mozart ja Chopin. Neljävuotiaana ensimmäisen viulunsa saanut Jonsu siirtyi myöhemmin rockmusiikin pariin ja perusti Indican pienenä Minijousissa tapaamansa Heinin kanssa. Hän on käyttänyt lempinimeä ”Jonsu” lapsesta saakka. Se on ollut hänen muusikon salanimensä jo hänen äänitettyään vuonna 1992 lastenlauluja Tapiolan koulussa.

Jonsu lauloi muiden artistien mukana kappaleella "Eternal flame" (alkuperäinen esittäjä The Bangles). Kappale julkaistiin Lastenklinikoiden Kummit ry:n julkaisemalla levyllä Elämä lapselle 2004. Hän vieraili laulajana Nightwishin kappaleella ”Erämaan viimeinen”, joka julkaistiin singlenä joulukuussa 2007. Kappale on suomeksi laulettu versio yhtyeen Dark Passion Play -albumilla ilmestyneestä instrumentaalista ”Last of the Wilds”.[3]

Myöhempien aikojen esikuvakseen Jonsu on maininnut ainakin Kate Bushin. Yhtye esittää silloin tällöin Bushin Wuthering Heights -kappaleen keikoillaan.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Laari, Susanna: Ovatko espoolaiset muita parempia, Indican Jonsu? MeNaiset.fi. 24.9.2011. Viitattu 28.10.2011.
  2. Saarinen, Pale: Jonsun säkenöivät laulut elvisry.fi. Viitattu 28.10.2011.
  3. Erämaan viimeinen Nightwish. 22.11.2007. Viitattu 22.11.2007.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]