Jonathan Davis

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Jonathan Davis
Jonathan Davis vuonna 2016.
Jonathan Davis vuonna 2016.
Henkilötiedot
Syntynyt18. tammikuuta 1971 (ikä 53)
Muusikko
Aktiivisena 1993–
Tyylilajit Nu metal
Alternative metal
Soittimet säkkipilli
Yhtyeet Korn
Sexart
Levy-yhtiöt Immortal Records
Epic Records
Virgin Records
EMI
Aiheesta muualla
www.jonathandavis.com

Jonathan ”Jon” Houseman Davis (s. 18. tammikuuta 1971 Bakersfield, Kalifornia) on alternative metal -yhtye Kornin johtohahmo. Davis on yhtyeen laulusolisti ja joissakin kappaleissa (muun muassa Shoots And Ladders) hän soittaa myös säkkipilliä. Davis on myös esiintynyt elokuvissa, Seeing Other People ja Kadotettujen kuningatar, joista jälkimmäiseen hän on myös säveltänyt musiikkia. Jonathanilla ja hänen entisellä vaimollaan Reneellä on vuonna 1995 syntynyt poika nimeltä Nathan. Jonathan oli naimisissa entisen pornotähden Devenin kanssa. Heillä on kaksi yhteistä poikaa, vuonna 2005 syntynyt Pirate ja vuonna 2007 syntynyt Zeppelin.

Jonathanin puoliveli Mark Chavez on ollut Ademan ja Midnight Panicin solisti.

Jonathan on näytellyt myös elokuvassa Sin-Jin Smyth, jota ei ikinä julkaistu.

Jonathan teki vuonna 2009 yhteistyötä israelilaisen psytrancepioneeri Infected Mushroomin kanssa osallistumalla heidän albumillaan Legend of the Black Shawarma kappaleen ”Smashing the Opponent” lauluosioon. Kappale julkaistiin myös levyn toistaiseksi ainoana singlenä.

Kiertueen peruuntuminen 2006 sairauden takia

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Jonathan Davis joutui sairaalaan Isossa-Britanniassa kesäkuussa 2006 ennen esiintymistään Download-musiikkifestivaaleilla vakavan verisairauden, ITP:n (immunologinen trombosytopeeninen purppura) vuoksi. Tämän takia Korn joutui keskeyttämään silloisen Euroopan kiertueensa, vain muutamaa päivää ennen esiintymistään Provinssirockissa Suomessa. Sairastuttuaan ennen Download-musiikkifestivaalien keikkaa, loput Kornin jäsenistä esiintyivät useiden eri solistien avustamina: Jonathania tuurasivat muun muassa Avenged Sevenfoldin M. Shadows, Slipknotin Corey Taylor ja Triviumin Matt Heafy.

Jonathan kuitenkin toipui nopeasti ja palasi lavoille Family Values-kiertueen myötä Yhdysvalloissa. Jonathan sairastaa myös astmaa.

  • The Lucky Strike (2000)
  • Buttman At Nudes A Poppin’ 9 (2000)
  • Kadotettujen kuningatar (2002)
  • Seeing Other People (2004)
  • The Still Life (2005)