Jonas Quinn

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Jonas Quinn
Corin Nemec, Jonas Quinnin näyttelijä
Corin Nemec, Jonas Quinnin näyttelijä
Ensiesiintyminen Meridian
Näyttelijä (elokuva) ei esiinny
Näyttelijä (TV) Corin Nemec
Henkilötiedot
Rotu ihminen (langaralainen)
Sukupuoli mies
Hiusten väri vaaleanruskeat
Silmien väri siniset
Arvo TP-1:n jäsen, tutkija
Syntymäpaikka Kelowna, Langara-planeetta

Jonas Quinn on kuvitteellinen henkilö televisiosarjassa Tähtiportti. Hän oli sarjassa vakiohahmona yhden tuotantokauden ajan, ja häntä näytteli Corin Nemec.

Jonas liittyi TP-1:een Tähtiportin kuudennella tuotantokaudella. Häneen tutustuttiin ensimmäisen kerran viidennen tuotantokauden lopussa hänen kotiplaneetallaan Langaralla, jonne TP-1 oli tullut vierailulle tähtiportin läpi. Jonasin kotimaa Kelowna oli sodan uhan alla ja kehitteli voimakasta naquadria-seoksesta valmistettua pommia. Erään testaustilanteen aikana tapahtui onnettomuus, ja Daniel Jackson esti suuren ydinkatastrofin saaden samalla niin suuren annoksen vaarallista säteilyä, että hän menehtyi. Tapauksen nähneet tutkijat uskottelivat kelownalaisille, että Daniel oli yrittänyt sabotoida testitilanteen, mutta Jonas poti omantunnontuskia ja paljastettuaan Kelownan hallitukselle asian oikean tilan ja varastettuaan erän naquadriaa tau'rien tutkimuksia varten hän pakeni Maahan. Hän anoi Maasta turvapaikkaa, koska omalla planeetallaan häntä pidettiin nyt petturina.

Jonas liittyi pian TP-1:een. Hänen oli työskenneltävä kovasti todistaakseen olevansa TP-1:n jäsenten luottamuksen arvoinen. Nämä surivat edelleen Daniel Jacksonia, ja Jonasin maanmiehet olivat olleet osittain syyllisiä tämän kuolemaan. Jonas osoittautui rohkeaksi ja uhrautuvaksi ryhmän jäseneksi. Hän oppi langaralaiseen tapaan poikkeuksellisen nopeasti ja oli hyvin kiinnostunut niistä kulttuureista, teknologioista ja ilmiöistä, joihin hän TP-1:n parissa törmäsi. Jonasille ominaista oli myös avoimen peruspositiivinen luonne. Vasta pitkän ajan kuluttua muu ryhmä alkoi hyväksyä hänet, Jack O'Neill viimeisenä.

Kun Daniel Jackson palasi takaisin ihmisen ruumiiseen, hän lunasti takaisin paikkansa TP-1:ssä. Jonas palasi rauhanneuvottelijaksi kotiplaneetalleen, josta hän oli yhdessä TP-1:n kanssa ajanut pois goa'uld Anubiksen ja jossa häntä ei enää pidetty petturina. Hän olisi mielellään jäänyt vielä TP-1:een, ellei olisi niin selkeästi kokenut Danielin ansainneen entisen paikkansa takaisin. Jonas jäi hyviin väleihin TP-1:n ja SGC:n kanssa.

Jonas vieraili vielä SGC:ssä jaksossa Fallout. Langara-planeetta oli tuhoutumaisillaan, koska siellä esiintyvä naquadria ei ollutkaan planeetalle ominaista, vaan Langaraa aikoinaan hallinnut goa'uld oli kehittänyt aineen. Kelownalaisten kaksi vuotta aiemmin tekemä naquadria-ydinkoe oli laukaissut ketjureaktion, joka uhkasi räjäyttää koko planeetan naquadria-varaston tehden Langaran asuinkelvottomaksi. Uhkaava katastrofi saatiin kuitenkin estettyä. Tässä auttoi Jonasin tutkimusassistentti Kianna Cyr, jonka kanssa Jonasilla oli orastava suhde. Kianna paljastui kuitenkin pelastusoperaation aikana goa'uldiksi, mutta hänessä elänyt symbiootti pelasti silti planeetan. Symbiootti kuoli rasituksen seurauksena ja aito Kianna jäi henkiin - Jonasin ja Kiannan suhteen kehityksestä Kiannan goa'uldista vapautumisen jälkeen ei ole kerrottu.

Kymmenennellä tuotantokaudella selvisi, että orit olivat vallanneet Langara-planeetan. Jonasin kohtalosta ei ole tietoa.

Aiheesta muualla

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]