Jokilaaksojen pelastuslaitos

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Jokilaaksojen pelastuslaitoksen tunnus.

Jokilaaksojen pelastuslaitos on vuonna 2004 perustettu pelastuslaitos, jonka toiminta-alue on Pohjois-Pohjanmaan eteläosissa Siika-, Pyhä- ja Kalajokilaakson alueella. Pelastuslaitos toimii 15 kunnan alueella, ja sen alueella on 24 paloasemaa. Maakunnan pohjoisosassa toimii Oulu-Koillismaan pelastuslaitos. Tammikuun 2015 lopussa pelastuslaitoksen alueella asui 130 104 ihmistä.[1] Pelastusjohtajana toimii Jarmo Haapanen.[2] Pelastuslaitoksen keskuspaikka sijaitsee Ylivieskassa. Jokilaaksojen pelastuslaitoksella oli vuonna 2014 yhteensä 2 725 hälytystehtävää.[3]

Pelastuslaitos hoitaa alueellaan pelastuslain ja muiden säädösten määräämiä tehtäviä ja palveluja. Lisäksi Jokilaaksojen pelastuslaitos hoitaa alueellaan ensivastetehtävät.

Pelastuslaitos hoitaa tällä hetkellä ensihoitopalvelujen tuottamisen koko pelastuslaitoksen alueella Reisjärveä lukuun ottamatta.

Jokilaaksojen pelastuslaitoksen alueella Raahessa ja Ylivieskassa on ympärivuorokautisesti miehitetyt paloasemat. Muissa kunnissa hälytystehtäviä hoitavat pääosin Jokilaaksojen pelastuslaitoksen kanssa tekemiensä sopimusten mukaisesti paikkakunnasta riippuen VPK:t, palomieskerhot ja PVPK:t.Lisäksi SSAB:n Raahen terästehtaan alueella hälytystehtäviä hoitaa Prevent360 yrityksen tehdaspalokunta ja Haapajärven asevarikolla erillinen otona toimiva pelastusryhmä.

Tunnustus[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pelastusalan erikoislehti Palokuntalainen valitsi Jokilaaksojen pelastuslaitoksen vuoden 2010 pelastuslaitokseksi. Valinta tehtiin seuraamalla pelastuslaitosten toimintaa.[4]

Katso myös[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Kuntien asukasluvut 31.1.2015 vrk.fi: Väestörekisterikeskus. Viitattu 4.3.2015.
  2. Haapanen Jokilaaksojen pelastusjohtajaksi Pelastustieto.fi viitattu 18.9.2013
  3. Jokilaaksojen pelastuslaitoksen hälytystehtävät Prontonet.fi, viitattu 18.9.2013
  4. Jokilaaksojen pelastuslaitos ylivoimainen ykkönen KP24.fi viitattu 2.2.2011

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]