John Williams (kitaristi)

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

John Williams (s. 24. huhtikuuta 1941 Melbourne, Australia) on brittiläis-australialainen kitaristi. Hänet tunnetaan parhaiten taidemusiikin esittäjänä, mutta hän on toiminut monien erilaisten musiikkityylien parissa.

Williamsia opetti aluksi hänen isänsä Len Williams. 12-vuotiaana hän siirtyi Espanjaan Andrés Segovian oppilaaksi. Myöhemmin hän opiskeli pianonsoittoa Royal College of Musicissa Lontoossa, koska koulussa ei ollut tuolloin kitaransoiton osastoa. Williamsin valmistuttua hänelle tarjottiin mahdollisuus perustaa kyseinen osasto. Hän tarttui tilaisuuteen ja johti osastoa ensimmäiset kaksi vuotta. Williams on siitä lähtien pitänyt yhteyttä Collegeen ja Northern Collegeen Manchesterissa. Hän toimii Royal Academy of Musicissa vierailevana professorina.

Williams on tehnyt yhteistyötä Julian Breamin ja Paco Peñan kanssa ja soittanut Sky-yhtyeessä. Hän on toiminut myös säveltäjänä ja sovittajana. Useat säveltäjät, kuten Stephen Dodgson, André Previn, Patrick Gowers, Richard Harvey ja Steve Gray, ovat omistaneet Williamsille kitarasävellyksiä. Hän on luonut myös australialaisten säveltäjien, kuten Phillip Houghtonin, Peter Sculthorpen ja Nigel Westlaken, kanssa kitarasävellyksiä, jotka tuovat esiin hänen kotimaansa tunnelmaa.

Tämä kitaristiin liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.