Julian Bream

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Julian Bream
Julian Bream 1964.JPG
Julian Bream vuonna 1964.
Syntynyt 15. kesäkuuta 1933 (ikä 84)
Aktiivisena 1947-
Ammatit kitaristi
Soittimet kitara
luuttu
MusicBrainz

Julian Bream (s. 15. kesäkuuta 1933 Lontoo) on brittiläinen kitaristi ja luutisti. Breamin soittotyyli on tunnettu virtuoosimaisuudesta ja yksityiskohtia huomioivasta ilmaisuvoimaisuudesta ja erilaisten sointivärien käytöstä. Bream perusti vuonna 1960 Julian Bream Consortin, joka esittää Elisabet I:n ajan musiikkia periodisoittimin.

Bream syntyi Lontoossa musikaaliseen perheeseen. Hänen isänsä oli jazz-kitaristi ja Django Reinhardtin musiikin kuuleminen teki suuren vaikutukseen nuoreen Julian Breamiin. 11-vuotis syntymäpäivälahjaksi Bream sai isältään klassisen kitaran ja pian hänestä paljastui lapsinero ja hän voitti kaksitoistavuotiaana kilpailun, joka oikeutti hänet musiikkiopintoihin Royal College of Musicissa. Hän konsertoi ensi kerran kitaristina Cheltenhamissa neljätoistavuotiaana. Hän esiintyi Lontoossa ensimmäistä kertää 1950, mutta seuraavan vuoden konsertti Wigmore Hallissa oli menestyksen alku. Hän lähti kiertueelle Eurooppaan ja vuonna 1958 Yhdysvaltoihin.[1]

Breamin käsivarsi vammautui vakavasti auto-onnettomuudessa vuonna 1984.[2] Hän sai kuitenkin turmassa menettämänsä teknisen soittokyvyn takaisin periksiantamattomalla harjoittelulla.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Julian Bream all usic guide. Viitattu 1.5.2013.
  2. Julian Bream Is Injured In an Auto Accident NY Times. Viitattu 1.5.2013.
Tämä kitaristiin liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.