Jill Pölkky

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Jill Pölkky (engl. Jill Pole) on kuvitteellinen hahmo ja päähenkilö C. S. Lewisin Narnian tarinat -kirjasarjassa. Kirjassa Hopeinen tuoli Jill pääsee Narniaan yhdessä Eustace Ruikun kanssa. Hän esiintyy myös sivuhenkilönä Narnian viimeisessä taistelussa.

Varoitus:  Seuraava kirjoitus paljastaa yksityiskohtia juonesta.

Jillin taustasta ei kerrota paljoa. Hän on samassa koulussa Eustacen kanssa, ja he ovat tutustuneet sen jälkeen kun Eustace vieraili ensimmäisen kerran Narniassa. Jill ei viihdy koulussaan ja ylempien luokkien tytöt lisäksi kiusaavat häntä. Jill koettaa pakoilla heitä ja hän on usein piilossa voimistelusalin takana itkemässä. Sieltä Eustace, joka ei myöskään ole kovin suosittu, löytää hänet eräänä päivänä ja kertoo Narniasta. Lapset toivovat pääsevänsä sinne ja juostessaan kiusaajiaan pakoon he yllättäen pääsevätkin koulun muurissa olevasta portista Narniaan. Aslan on kutsunut heidät etsimään kadonnutta prinssi Riliania.

Lapset onnistuvat tehtävässään ja aivan lopuksi he pääsevät läksyttämään kiusaajiaan.

Viimeisen kerran Jill palaa Narniaan Narnian viimeisen taistelun aikana auttamaan Narnian viimeistä kuningasta. Hän myös näkee Narnian lopun ja pääsee uuteen Narniaan, Aslanin maailmaan.

Tämä kuvitteelliseen hahmoon, paikkaan tai ilmiöön liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.