Jerónimo Nicola

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Jerónimo Nicola

Jerónimo Nicola (s. 7. huhtikuuta 1979 Santa Fe, Argentiina) on argentiinalainen lentopalloilija, joka pelaa kaudella 2008–2009 Raision Loimussa Suomen SM-liigassa. Aikaisemmin hän on pelannut Argentiinan ja Espanjan pääsarjoissa. Hän on rooliltaan hakkuri.

Ura[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Nicola alkoi pelaamaan lentopalloa jo nuorena. Hänen ensimmäinen joukkueensa Argentiinan pääsarjassa oli Rosario Central. Pian hän nousi juniorimaajoukkueiden kautta myös Argentiinan A-maajoukkueeseen.

Viiden Argentiinan pääsarjassa pelatun kauden jälkeen Nicola siirtyi neljäksi vuodeksi Espanjan pääsarjaan Numancian joukkueeseen. Espanjassa hän oli joukkueensa paras pistemies ja koko sarjan pistepörssin kärkinimiä jokaisella kaudella. Lopulta hän päätti palata Argentiinaan, jossa hän pelasi kaudella 2007–2008 Boca Juniorsin joukkueessa. Boca Juniors sijoittui tuolla kaudella sarjassa viidennelle sijalle. Nicola pelasi joukkueen ykköshakkurina ja sijoittui liigan pistepörssissä kuudenneksi (424 pistettä) ja torjuntapörssissä kymmenenneksi sijalle.

Kaudeksi 2008–2009 Nicola teki yksivuotisen sopimuksen Suomen SM-liigassa pelaavan Raision Loimun kanssa. Nicola hankittiin Loimuun nostamaan joukkueen profiilia etenkin hyökkäyspelissä.

Maajoukkue[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Argentiinan A-maajoukkuetta Jerónimo on edustanut peräti yhdessätoista eri arvoturnauksessa vuosina 1999–2001. Kirkkaimpina tähtenä hänen maajoukkueurallaan ovat pelaaminen maailmanmestaruuskilpailuissa vuonna 1999 Japanissa, sekä Lentopallon maailmanliigassa kausina 2000 ja 2001.

Muuta[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Nicolan lempinimi on Indio (suom. intiaani).

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]