Jeffree Star

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Jeffree Star vuonna 2012.

Jeffree Star (s. 15. marraskuuta 1985 Los Angeles, Kalifornia), alkuperäiseltä nimeltään Jeffrey Steininger, on yhdysvaltalainen malli, muotisuunnittelija, meikkitaiteilija, tubettaja sekä laulaja-lauluntekijä. Star on saavuttanut suosionsa androgyynimallina ja tuomalla markkinoille oman kosmetiikkaketjunsa, sekä kokeiluillaan näyttelemisen ja DJ:nä toimimisen saralla.

Lapsuus[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Star syntyi Orangen piirikunnassa, Kaliforniassa. Hänen perheensä on kotoisin Saksasta. Hän huomasi olevansa homoseksuaali jo varhaislapsuudessaan. Jeffreen isä kuoli hänen ollessaan kuusivuotias, ja hän jäi yksin alkoholistisen mallina työskentelevän äitinsä kanssa. Hän aloitti kokeilunsa meikkien parissa jo varhaisella iällä. Jeffree vakuutti äitinsä antaneen hänelle luvan meikata kouluun mennessään. Star oli silloin yläasteikäinen, ja meikkaamisen lisäksi hän myös värjäsi hiuksensa huomiota herättävillä väreillä. Heti high schoolista valmistuttuaan Star muutti Kalifornian osavaltion Los Angelesiin, missä hän alkoi elättää itseään meikkaajana, mallina ja muusikkona.

Musiikkiura[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Jeffree Star käytti yhteisöpalvelua MySpacea edistämään sekä musiikkiaan että vaatesuunnittelijan uraansa. Hänellä oli alusta asti hyvin paljon ”kavereita” sivustossa, koska monet faneistaan suosittelivat eri sivuilta liittymään MySpaceen. Starin MySpaceen laittamat muotikuvaukset keräsivät usein yli 50 000 kommenttia.[1]

Starin hip-hop-laulajan ja electronica-muusikon ura sai alkunsa, kun hän ystävystyi Peachesin rumpalin kanssa, joka rohkaisi häntä tekemään musiikkia. Hänen kahdet ensimmäiset soolokappaleet ”We Want Cunt” ja ”Straight Boys” kirjoitettiin yhteistyössä Holen, kerran Mötley Crüelle rumpalina toimineen Samantha Maloneyn ja Scarling.:n laulajan Jessickan kanssa. Tällöin Star pyysi MySpacen perustaja Tom Andersonin muuttamaan MySpace-sivunsa musiikkisivuksi niin, että pystyisi esittelemään musiikkiaan. Hän teki kiertueita yhdessä elektromuusikko Peachesin, Cydni Lauperin, Metro Stationin, Breathe Carolinan, Dr. Manhattanin, Schoolyard Heroesin ja Ultraviolet Soundin kanssa. 13. maaliskuuta 2007 Star julkaisi ensimmäisen EP-levynsä, Ultraviolet Soundin tuottaman Plastic Slumber Partyn, joka nousi iTunesin listan ykköseksi.

Starin toinen EP-levy Cupcakes Taste Like Violence julkaistiin 9. joulukuuta 2008, ja ensimmäinen studiolevynsä Beauty Killer 22. syyskuuta 2009.

Star on työstänyt useita kappaleita, jotka hän on itse kirjoittanut. Starin musiikkityylit ovat elektroninen sekä pop. Tunnetuimmat kappaleet häneltä ovat ”Beauty Killer”, ”Lollipop Luxury”, ”Louis Vuitton”, ”Miss Boombox”, ”Eyelash Curlers and Butcher Knives” ja ”Plastic Surgery Slumber Party”.

Jeffree Starilta on myös ilmestynyt albumi Beauty Killer sekä tuotantoon nähden suurehko määrä musiikkivideoita.

Jeffree Star Cosmetics[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vuonna 2015 Star perusti oman kosmetiikkayrityksen ”Jeffree Star Cosmetics” joka on nauttinut suurta suosiota maailmanlaajuisesti. Brändin tuotteita ovat mm. Huulipunat sekä luomiväripaletit.

Tyyli[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Jeffreen pukeutumistyyli on valtaväestöstä poikkeava. Hän on usein kohahduttanut pukeutumisellaan ja käyttää usein luksusmerkkien kuten Guccin vaatteita.

Yksityiselämä[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Jeffree on seurustellut jo usean vuoden ajan Nathan Schwandtin kanssa, he asuvat yhdessä Calabasasin kaupungissa Los Angelesin lähellä. Jeffreellä ja Nathanilla on 5 pomeranian rotuista koiraa.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Jeffree Star: The Fairest One of All 9 May 2007. LA Weekly. Viitattu 8.7.2011. (englanniksi)

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]