Jeffree Star

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Jeffree Star vuonna 2012.

Jeffree Star (s. 15. marraskuuta 1985 Los Angeles, Kalifornia), alkuperäiseltä nimeltään Jeffrey Steininger, on yhdysvaltalainen malli, muotisuunnittelija, meikkitaiteilija sekä laulaja-lauluntekijä. Star tunnetaan ehkä parhaiten MySpacesta, jossa Jeffree sanoo itseään ”Internetin kuningattareksi” sekä ”Kauneuden kuningattareksi”, sekä sukupuolirooleja taivuttelevasta pukeutumisestaan ja persoonastaan. Star on saavuttanut suosionsa androgyynimallina ja tuomalla markkinoille oman kosmetiikkaketjunsa, sekä kokeiluillaan näyttelemisen ja DJ:nä toimimisen saralla.

Lapsuus[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Star syntyi Orangen piirikunnassa, Kaliforniassa. Hän huomasi olevansa homoseksuaali jo varhaislapsuudessaan. Jeffreen isä kuoli hänen ollessaan kuusivuotias, ja hän jäi näin yksin alkoholistisen mallina työskentelevän äitinsä kanssa. Hän aloitti kokeilunsa äidin meikkien parissa jo varhaisella iällä. Jeffree vakuutti äitinsä antaneen hänelle luvan meikata kouluun mennessään. Star oli silloin yläasteikäinen, ja meikkaamisen lisäksi hän myös värjäsi hiuksensa huomiota herättävillä väreillä. Heti high schoolista valmistuttua Star muutti Kalifornian osavaltion Los Angelesiin, missä hän alkoi elättää itseään meikkaajana, mallina ja muusikkona.

Musiikkiura[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Jeffree Star käytti yhteisöpalvelua MySpacea edistämään sekä musiikkiaan että vaatesuunnittelijan uraansa. Hänellä oli alusta asti hyvin paljon ”kavereita” sivustossa, koska monet faneistaan suosittelivat eri sivuilta liittymään MySpaceen. Starin MySpaceen laittamat muotikuvaukset keräsivät usein yli 50 000 kommenttia.[1]

Starin hip-hop-laulajan ja electronica-muusikon ura sai alkunsa, kun hän ystävystyi Peachesin rumpalin kanssa, joka rohkaisi häntä tekemään musiikkia. Hänen kahdet ensimmäiset soolokappaleet ”We Want Cunt” ja ”Straight Boys” kirjoitettiin yhteistyössä Holen, kerran Mötley Crüelle rumpalina toimineen Samantha Maloneyn ja Scarling.:n laulajan Jessickan kanssa. Tällöin Star pyysi MySpacen perustaja Tom Andersonin muuttamaan MySpace-sivunsa musiikkisivuksi niin, että pystyisi esittelemään musiikkiaan. Hän on siitä saakka kierrellyt yhdessä elektromuusikko Peachesin sekä Cydni Lauperin, Metro Stationin, Breathe Carolinan, Dr. Manhattanin, Schoolyard Heroesin ja Ultraviolet Soundin kanssa. 13. maaliskuuta 2007 Star julkaisi ensimmäisen EP-levynsä, Ultraviolet Soundin tuottaman Plastic Slumber Partyn, joka nousi iTunesin listan ykköseksi.

Starin toinen EP-levy Cupcakes Taste Like Violence julkaistiin 9. joulukuuta 2008, ja ensimmäinen studiolevynsä Beauty Killer 22. syyskuuta 2009.

Tyyli[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Hänen pukeutumistyylinsä on valtaväestöstä poikkeava. Yleensä hän pukeutuu feminiinisiin asuihin.

Star on työstänyt useita kappaleita, jotka hän on itse kirjoittanut. Starin musiikkityylit ovat elektroninen sekä pop. Tunnetuimmat kappaleet häneltä ovat ”Beauty Killer”, ”Lollipop Luxury”, ”Louis Vuitton”, ”Miss Boombox”, ”Eyelash Curlers and Butcher Knives” ja ”Plastic Surgery Slumber Party”.

Jeffree Starilta on myös ilmestynyt albumi Beauty Killer sekä tuotantoon nähden suurehko määrä musiikkivideoita.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Jeffree Star: The Fairest One of All 9 May 2007. LA Weekly. Viitattu 8.7.2011. (englanniksi)

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]