Jean-Marc Mormeck

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Jean-Marc Mormeck
Mormeckhead.jpg
Henkilötiedot
Koko nimi Jean Marc Gilbert Mormeck
Syntynyt 3. kesäkuuta 1972
Pointe-à-Pitre, Guadeloupe
Kansalaisuus Ranska
Nyrkkeilijä
Lempinimi The Marksman
Pituus 181 cm
Painoluokka alempi raskassarja
Kätisyys oikeakätinen
Ammattilaistilastot
Ottelut 37
Voitot 33
– tyrmäysvoitot 22
Tappiot 4
Ratkaisemattomat 0
Ei tuomiota/
mitätöity
0

Jean-Marc Mormeck on ranskalainen ammattilaisnyrkkeilijä. Hän on entinen WBA- ja WBC-liittojen alemman raskaansarjan maailmanmestari.

Mormeck aloitti ammattilaisuransa vuonna 1995 voitolla Pierrick Trideausta teknisellä tyrmäyksellä ensimmäisessä erässä. Kärsittyään kaksi peräkkäistä tappiota alkoi hänen nousunsa maailman huipulle. Runsaassa vuodessa hän raivasi tiensä Ranskan raskaan keskisarjan mestaruusotteluun, missä hän kymmeneräisessä kamppailussa voitti Alain Simonin pisteillä. Vuonna 1999 hän puolusti titteliään Ganguina Larmea ja Pascal Warusfelia vastaan. Vuonna 2000 Mormeck voitti kokeneen amerikkalaisen Rob Bleakleyn ja jatkoi hyviä otteluaan voittamalla lokakuuhun mennessä kaikki seitsemän otteluaan ennen täysiä eriä. 16. joulukuuta hän kohtasi raskaan keskisarjan WBA-International-tittelin ottelussa Livin Castillon ja tyrmäsi tämän kolmannessa erässä. Hän puolusti titteliään Juan Carlos Viloriaa vastaan.

Seuraavaksi Mormeck otteli alemman raskaansarjan WBA-International-tittelistä ukrainalaista Valeri Vihoria vastaan 3. huhtikuuta 2001. Ottelu päättyi Mormeckin voittoon kolmannen erän teknisellä tyrmäyksellä. Heti tämän jälkeen alkoi suunnitelmat maailmanmestaruusottelusta, mutta ennen sitä Mormeck voitti vielä helpohkosti Antonio Caldasin, Vinson Durhamin ja Franklin Edmondsonin. Viimein 23. helmikuuta 2002 Marseillen Palais des Sports -areenalla kohtasivat WBA-liiton maailmanmestaruusottelussa Virgil Hill ja Mormeck. Mormeck iski jatkuvasti Hilliä naamaan eivätkä Hillin avustajat enää päästäneet häntä yhdeksänteen erään, jolloin Mormeck kruunattiin maailmanmestariksi. Mormeck puolusti mestaruuttaan Dale Brownia, Aleksandr Gurovia ja Hilliä vastaan, ja voitti 2. huhtikuuta Wayne Braithwaiten WBA- ja WBC-liittojen tunnustamassa mestaruusottelussa, minkä seurauksena hänestä tuli ensimmäinen kahden liiton tunnustama alemman raskaansarjan maailmanmestari sitten vuoden 1988 ja Evander Holyfieldin.

Seuraavaksi Mormeck kohtasi 7. tammikuuta 2006 jamaikalaisen O'Neil Bellin ottelussa, jossa panoksena oli WBA-, WBC- ja IBF-liittojen mestaruus. Hän hävisi ottelun tyrmäyksellä kymmenennessä erässä. 17. maaliskuuta 2007 hän voitti mestaruuden takaisin itselleen voitettuaan Bellin kaikin tuomariäänin. Mormeck menetti mestaruutensa haastaja David Hayelle seuraavassa ottelussaan marraskuussa 2007. Hävittyään Hayelle Mormeck lopetti uransa.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]