Janne Tolsa

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Janne Tolsa

RunQ 2013.jpg

Syntynyt 1970
Kotoisin Helsinki
Taiteilijanimet RunQ
Tyylilajit metal
Ammatit muusikko, äänittäjä
Soittimet kosketinsoittimet
Yhtyeet Turmion Kätilöt
Eternal Tears of Sorrow
Tarot
Virtuocity
b0e9aa42-b04e-425b-b26d-871a9206c9b0/ MusicBrainz

Janne Tolsa (s. 1970) on suomalainen musiikkialan monitoimimies. Hän soittaa koskettimia yhtyeissä Tarot, Turmion Kätilöt (taiteilijanimellä RunQ)[1], Eternal Tears of Sorrow ja Virtuocity. Lisäksi hän omistaa Kuopiossa sijaitsevan äänimainontaan, miksaukseen ja masterointiin keskittyneen Note On -studion.

Tolsa aloitti pianonsoiton seitsemänvuotiaana, kun hänen vanhempansa ostivat kotiin pianon. Pianonsoittoharrastus jatkui helsinkiläisessä musiikkikoulussa seuraavien kolmen vuoden ajan, jonka aikana Janne otti myös yksityisiä pianotunteja. Tämän jälkeen perhe muutti Vuolijoen kylään lähelle Kajaania, jossa pianotunnit jatkuivat. Ensimmäisen syntetisaattorinsa, Korg Poly 800:n Tolsa sai 13-vuotiaana, jolloin hän myös liittyi rumpali-isoveljensä yhtyeeseen.

Tolsa viihtyi Tarotin konserteissa yhtyeen soittaessa lähellä Vuolijokea. Yhtyeen jäsenet muistivat Tolsan kehuneen soittavansa syntetisaattoria, ja Tarotin toisen kitaristin Mako H:n lähdettyä yhtyeestä vuonna 1987 tilalle otettiin Tolsa.

Eternal Tears of Sorrow’hun Janne liittyi tammikuussa 2005.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Tarot: Janne Tolsa (Luettu 19. syyskuuta 2007)

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]