Jamie Lynn Spears

Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Jamie Lynn Spears
Jamie Lynn Spears
Jamie Lynn Spears
Syntymäaika 4. huhtikuuta 1991 (ikä 23)
Syntymäpaikka Flag of the United States.svg McComb, Mississippi
Aktiivisena 2001–
Oikea nimi Jamie Lynn Marie Spears
Muut nimet JLynn, Jamie, Jamie Lynn, JLS, JL, Miss Thang, James
Merkittävät roolit Useita rooleja
(All That)
Zoey Brooks
(Zoey 101)
Aiheesta muualla
Virallinen sivusto
IMDb
Palkinnot

Young Hollywood Award (2005)
Young Artist (2006, 2007)
Blimp Award (2006)

Ehdokkuudet

Blimp Award (2004, 2007)
Teen Choice (2005)
Young Artist (2005)

Jamie Lynn Marie Spears (s. 4. huhtikuuta 1991 McComb, Mississippi) on yhdysvaltalainen näyttelijä ja laulaja. Hänet tunnetaan parhaiten Nickelodeonin sarjasta Zoey 101, jossa hän näyttelee päähenkilö Zoey Brooksia. Spears on pop-laulaja Britney Spearsin pikkusisko.

Ura[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Spears esiintyi Total Britney Live -konsertissa vuonna 2001 ja Pepsi-mainoksessa vuonna 2002. Samana vuonna hän teki pienen roolin elokuvassa Crossroads – tienristeyksessä esittäen isosiskonsa Britneyn näyttelemää Lucya nuorempana. Spears esiintyi kahden kauden ajan komedia-varieteeohjelmassa All That, mutta lähti ohjelmasta vuonna 2004 saatuaan pääroolin uudessa Zoey 101 -sarjassa. Spears myös laulaa sarjan tunnussävelmän "Follow Me", jonka ovat kirjoittaneet Emily Bob ja Britney Spears. Vuonna 2006 Spears voitti Nickelodeonin Kids' Choice -palkinnon suosituimpana televisionäyttelijättärenä.

Marraskuussa 2011 Jamie Lynn piti ensimmäisen konserttinsa laulajana Nashvilleläisessä baarissa ja seuraavana päivänä hän piti jo toisen konserttinsä Nashvillen kirkossa. Spears lauloi kirjoittamiaan kantrikappaleita kummallakin keikalla.

Jamie Lynn laulaa siskonsa Britneyn kanssa dueton kappaleessa "Chilling Whit you", joka löytyy Britneyn kahdeksannelta studioalbumilta Britney Jean.

Marraskuussa 2013 Jamie Lynn julkaisi ensimmäisen sinkkunsa "How Could I Want More"[1]

Yksityiselämä[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Spears syntyi McCombissa nuorimpana Jamien ja Lynnen perheeseen. Siskonsa Britneyn lisäksi hänellä on isoveli Bryan, joka toimii siskosten managerina. Bryan on ollut myös mukana Zoey 101 -sarjassa. Kun Jamie Lynn oli pieni, perhe muutti New Yorkiin, koska hänen vanhempansa auttoivat siellä Britneytä luomaan uraansa. Nykyään he asuvat Kentwoodissa.

Spears kävi koulunsa McCombissa Parklane Academyssä. Hän toimi kouluaikanaan cheerleaderinä ja oli mukana muissakin urheilulajeissa. Hän sai opintonsa valmiiksi helmikuussa 2008.

Joulukuussa 2007 OK!-lehti uutisoi vasta 16-vuotiaan Spearsin olevan raskaana. Zoey 101:n neljäs tuotantokausi kuvattiin kuitenkin tästä huolimatta normaalisti. Spearsin tytär Maddie Briann syntyi 19. kesäkuuta 2008.[2] Spearsin mukaan lapsen isä on hänen pitkäaikainen poikaystävänsä, tuolloin 18-vuotias Casey Aldridge.

Lokakuussa 2008 uutisoitiin pariskunnan odottavan jo toista lastaan, vaikka esikoisen syntymästä oli kulunut vasta muutama kuukausi. Spearsin kerrottiin luulleen, ettei hän voi tulla raskaaksi imettäessään.[3] Uutinen osottautui kuitenkin huhuksi.

Jamie Lynn on sittemmin eronnut Casey Aldridgestä ja muuttanut pois parin yhteisestä kodista. Tällä hetkellä hänet on yhdistetty Jamie Watson -nimiseen vanhempaan mieheen.lähde? Jamie Lynn on seurustellut ja eronnut Watsonin jälkeen Caseystä kolme kertaa. Jamie Lynn asuu Nashvillessä tyttärensä Maddien kanssa.

Vuoden 2011 aikana Jamie Lynn on palannut julkisuuteen. Toukokuussa hän toimi CMA Katastrofi -konsertissa puhelinlinjassa ja vastasi lahjoituksista. Myöhemmin hänet on nähty Britney Femme Fatale -kiertueella, VMA partyissä sekä elokuvien ensi-illoissa.

Vuonna 2013 Jamie Lynn meni kihloihin miesystävänsä Jamie Watsonin kanssa, ja pari asteli alttarille 14. maaliskuuta 2014.

Filmografia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Palkinnot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kids' Choice Awards

  • 2008 suosikkitelevisionäyttelijätär - ehdokkuus
  • 2007 suosikkitelevisionäyttelijätär - ehdokkuus
  • 2006 suosikkitelevisionäyttelijätär - voitto
  • 2004 suosikkitelevisionäyttelijätär - ehdokkuus

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Viitteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä näyttelijään liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.