James Valentine

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
James Valentine
James valentine 2007.11.29.jpg
James Valentine marraskuussa 2007.
Syntynyt 5. lokakuuta 1978 (ikä 39)
Kotoisin Yhdysvaltain lippu Los Angeles, Kalifornia, Yhdysvallat
Aktiivisena 2001-
Tyylilajit pop rock, vaihtoehto rock, funk rock
Soittimet kitara
(Gibson Les Paul, Fender Telecaster, Gibson Firebird, Minarik Inferno)
Yhtyeet Maroon 5
Levy-yhtiöt A&M/Octone Records

James Burgon Valentine (s. 5. lokakuuta 1978 Lincoln, Nebraska) on yhdysvaltalainen muusikko. Hänet tunnetaan parhaiten pop/rock yhtyeen, Maroon 5:n kitaristina. Hän on myös JJAMZ-nimisen indiepop-bändin kitaristi.

Valentine soitti Lincolnissa bändeissä nimeltä Kid Quarkstar ja Happy Dog. Vuonna 2000, Happy Dog muutti nimekseen Square ja muutti Los Angelesiin.

Lopulta Squaren ja Kara's Flowersin bändien jäsenet ystävystyivät ja kun Kara's Flowers alkoi etsiä kitaristia, Valentine valittiin. Pian Kara's Flowers muutti nimekseen Maroon 5.

Ura[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Valentine soitti Lincolnissa bändeissä nimeltä Montag, Kid Quarkstar, Mondello ja Happy Dog. Vuonna 2000 Happy Dog muutti nimekseen Square.

2000-luvun alussa Valentine tapasi tulevan Maroon 5:n jäsenet heidän esiintyessään vielä nimellä Kara's Flowers, juuri kun he etsivät bändilleen uutta kitaristia. Valentinea pyydettiin mukaan bändiin. Squaren jäsenten välillä oli kitkaa, mikä helpotti päätöstä lähtemisestä. Pian Valentinen liittymisen jälkeen Kara's Flowers muutti nimekseen Maroon 5.

Valentine on ystävä John Mayerin kanssa, jonka hän tapasi vuonna 1996 Berklee College of Musicissa.[1] Kerran hän yritti suostutella Mayeria muuttamaan Lincolniin kanssaan soittamaan bluesrock-bändiin Baby Jason and the Spankers. Vuonna 2003 Maroon 5 oli lämmittelijänä Mayerin kiertueella, mikä auttoi bändiä saamaan näkyvyyttä. Vuonna 2006 Valentine myös soitti kitaraa Mayerin albumilla Continuum.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Hoard, Christian 2004-06-10, "A Whiter Shade of Funk". Rolling Stone (950):

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]


Tämä kitaristiin liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.