J. C. Penney

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Eräs J. C. Penneyn toimipiste.

J. C. Penney eli JCPenney (lyhenne JCP) on yhdysvaltalainen tavarataloketju. J. C. Penneyn nimi on ollut myös muodossa Penney's. J. C. Penney oli aikaisemmin Searsin ja Montgomery Wardin kaltainen sekatavarakauppa, joka vähitellen muuntui keskihintaiseksi vaatepainotteiseksi tavarataloketjuksi, joka sijoittuu Yhdysvaltain markkinoilla edullisemman Kohl'sin ja kalliimman Macy'sin väliin. Yritys operoi noin 1060 tavarataloa. J. C. Penneyn lippulaivamyymälä sijaitsee Manhattanilla. J. C. Penney tekee yhteistyötä Sephora-kosmetiikkayrityksen kanssa. Ellen DeGeneres on toiminut J. C. Penneyn puolestapuhujana. Yrityksen nimi on peräisin sen perustajalta, James Cash Penneyltä. J. C. Penneyllä on 117 000 työntekijää (2013).

Toimipisteissä on usein Sephora-kosmetiikkamyymälät[1]. Toimipisteissä toimii usein Salon-kauneussalonki, joka tarjoaa hiustenleikkuuta ja kauneudenhoitopalveluita[2]. Toimipisteissä voi toimia myös Portrait-valokuvastudio ja/tai Optical-silmälasiliike. J. C. Penneyn omia merkkejä eli private labeleita ovat: Naisten vaatteissa a.n.a, Worthington, St John's Bay, Arizona Jean Co., Ambrielle ja Xersion. Miesten vaatteissa Stafford, St John's Bay, J.Ferrar, Arizona Jean Co., The Foundry ja Xersion.[3]. Yritys on luonut Xersion-brändin[4]. Yrityksen valikoimiin kuuluu myös kansallisista brändeistä: Naisten vaatteissa warner's, alfred dunner, Maidenform, Lee, Bali ja Vanity Fair. Miesten vaatteissa Izod, Nike, Haggar Clothing Co, Levi's, Hanes, Dockers ja Van Heusen.[5] Lapsille tarjolla olevia kansallisia brändejä ovat: Izod, Nike, Levi's, Hanes ja Carter's[6]. Kotiosastolla tarjottavia kansallisia brändejä ovat: Cousinart, Keurig, Samsonite, Bali ja Calphalon[7]. Kengissä tarjottavia kansallisia brändejä ovat: Skechers, Nike, Converse, NB, Adidas, Vans ja Clarks[8]. Kelloissa tarjottavia kansallisia brändejä ovat: Seiko, Relic, Timex, Citizen ja Bulova[9].

Vuonna 2014 J. C. Penney sulki 33 tavarataloa ja irtisanoi 2000 työntekijää[10]. Vuonna 2014 J. C. Penneyn toimitusjohtajaksi valittiin Marvin Ellison, joka on ollut Home Depotin EVP. Marvin Ellison korvaa tehtävässä Myron E. Ullmanin 1. elokuuta 2015.[11] Vuoden 2014 lokakuussa J. C. Penney järjesti analyytikkotapaamisen, jossa yritys esitteli kasvualoitteita vuosille 2015-2017. Kasvualoitteiden avulla yritys pystyy kasvattamaan liikevaihtoa oman konservatiivisen arvion mukaan kahdella miljardilla dollarilla, mutta yrityksen arvion mukaan potentiaalia on jopa 3,5 miljardin dollarin kasvuun. Kasvualoitteiden toteutuksella tavoitellaan 1,2 miljardin dollarin EBITDA-lukua vuoteen 2017 mennessä.[12]

Vuonna 2013 J. C. Penney oli Yhdysvaltain 29. suurin vähittäiskauppa liikevaihdolla mitattuna[13].

Katso myös[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]