J. C. Penney

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
J. C. Penney Company, Inc.
ISIN US7081601061
Perustettu 14. huhtikuuta 1902
Toimitusjohtaja Jill Soltau
Puheenjohtaja Ronald Tysoe
Kotipaikka Plano, Texas, Yhdysvallat
Toiminta-alue Yhdysvallat
Henkilöstö 95 000 (2018)
Kotisivu jcp.com
Eräs J. C. Penneyn toimipiste.

J. C. Penney eli JCPenney (lyhenne JCP) on yhdysvaltalainen tavarataloketju. J. C. Penneyn nimi on ollut myös muodossa Penney's. J. C. Penney oli aikaisemmin Searsin ja Montgomery Wardin kaltainen sekatavarakauppa, joka vähitellen muuntui keskihintaiseksi vaatepainotteiseksi tavarataloketjuksi, joka sijoittuu Yhdysvaltain markkinoilla edullisemman Kohl'sin ja kalliimman Macy'sin väliin. Yritys operoi noin 1060 tavarataloa. J. C. Penneyn lippulaivamyymälä sijaitsee Manhattanilla. J. C. Penney tekee yhteistyötä Sephora-kosmetiikkayrityksen kanssa. Ellen DeGeneres on toiminut J. C. Penneyn puolestapuhujana. Yrityksen nimi on peräisin sen perustajalta, James Cash Penneyltä. J. C. Penneyllä on 117 000 työntekijää (2013).

Toimipisteissä on usein Sephora-kosmetiikkamyymälä[1] ja Salon-kauneussalonki[2]. Niissä voi toimia myös Portrait-valokuvastudio ja Optical-silmälasiliike. J. C. Penneyn omia merkkejä eli private labeleita ovat naisten vaatteissa A.N.A, Worthington, St John's Bay, Arizona Jean Co., Ambrielle ja Xersion, miesten vaatteissa Stafford, St John's Bay, J.Ferrar, Arizona Jean Co., The Foundry ja Xersion.[3]. Yritys on luonut Xersion-brändin[4]. Yrityksen valikoimiin ovat kuuluneet myös naistenvaatebrändit Warner's, Alfred Dunner, Maidenform, Lee, Bali ja Vanity Fair. Miesten vaatemerkkejä J. C. Penneyllä ovat Izod, Nike, Haggar Clothing Co, Levi's, Hanes, Dockers ja Van Heusen,[3] lastenvaatemerkkejä Izod, Nike, Levi's, Hanes ja Carter's[3]. Käyttötavaroissa merkkejä ovat Cuisinart, Keurig, Samsonite, Bali ja Calphalon[3].

Vuonna 2014 J. C. Penney sulki 33 tavarataloa ja irtisanoi 2000 työntekijää[5]. Vuonna 2015 J. C. Penneyn toimitusjohtajaksi valittiin Myron E. Ullmanin tilalle Marvin Ellison, aiemmin Home Depotin varatoimitusjohtaja.[6] Vuonna 2013 J. C. Penney oli Yhdysvaltain 29. suurin vähittäiskauppa liikevaihdolla mitattuna[7].

Katso myös[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]