Isabel Preysler

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Isabel Preysler

María Isabel Preysler Arrastía (s. 18. helmikuuta 1951) on filippiiniläinen toimittaja ja juontaja.

Nuoruus[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Preysler syntyi Manilassa, Filippiineillä, vauraan kuusilapsisen perheen kolmantena lapsena ja hän kävi nuorena yksityisen roomalaiskatolisen koulun. Preyslerin isä oli Philippine Airlinesin johtaja ja äiti omisti Manilassa yrityksen.

Ura[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Nuoruudessaan Preysler oli malli ja hän osallistui kauneuskilpailuihin ja hyväntekeväisyystapahtumiin, joista muutamasta hän voitti tittelin. Ollessaan 18-vuotias, Preysler muutti tätinsä ja setänsä luokse Madridiin, Espanjaan opiskellakseen Mary Ward Collegessa, Espanjan irlantilaiskatolilaisessa yliopistossa, missä hän opiskeli kirjanpitoa.

Preysler aloitti uransa toimittajana espanjalaisessa ¡Hola!-lehdessä ja hänen ensimmäinen haastateltavansa oli Julio Iglesias. Vuonna 1984 Preysler juonsi espanjalaista lifestyle-ohjelmaa "Hoy en Casa" ja on sittemmin juontanut muitakin tv-ohjelmia. Vuonna 2001 Preysler oli Walesin prinssi Charlesin kunniavieraana avaamassa tämän espanjalaista puutarhaa Englannissa. Kolme vuotta myöhemmin, vuonna 2004, hän toimi David ja Victoria Beckhamin tervetulojuhlien juontajana omassa talossaan. Preysleristä ja Victoriasta tuli läheisiä ystäviä ja heidät kuvattiin usein yhdessä ostoksilla Madridissa.

¡Hola!-lehden lukijat äänestivät vuosina 1991, 2002 ja 2006 Preyslerin Espanjan tyylikkäimmäksi ja parhaiten pukeutuvaksi naiseksi.

Yksityiselämä[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vuonna 1970 Preysler esiteltiin laulaja Julio Iglesiakselle, joka oli juuri solminut levytyssopimuksen. Seitsemää kuukautta myöhemmin, 29. tammikuuta 1971, pari vihittiin. He olivat naimisissa seitsemän vuotta ja he saivat kolme lasta, Chabeli Iglesias, Julio Iglesias Jr. ja Enrique Iglesias. Pari kuitenkin erosi vuonna 1979.

Preysler meni naimisiin Carlos Falcón kanssa vuonna 1980. He saivat yhteisen tyttären, Tamara Falcón, mutta erosivat pian. Myöhemmin Preysler meni naimisiin Espanjan entisen valtiovarainministerin, Miguel Boyerin, kanssa ja saivat lapsen, Ana Boyerin.

Käännös suomeksi
Tämä artikkeli tai sen osa on käännetty tai siihen on haettu tietoja muunkielisen Wikipedian artikkelista.