Inga & Anush

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Inga & Anush
Tiedot
Toiminnassa 2000–
Tyylilaji folk
pop folk
folk rock
Kotipaikka Armenia
Laulukieli englanti, armenia
Jäsenet

Inga Arshakyans, viulu
Anush Arshakyans, piano

Levy-yhtiö

SAAZ Productions
Armen Martirosian
Parseghian Records

Armenialaiset Inga & Anush Arshakyans (arm. Ինգա և Անուշ Արշակյաններ)), eli yleisemmin Inga & Anush muodostavat sisarduon, joka soittaa tyypillistä armenialaista musiikkia. Sisarukset ovat kummatkin käyneet S.Aslamazyan musiikkikoulua, A. Babajanyan musiikkiopistoa sekä Yerevan State musiikkikonservatorin jazz-laulu luokkaa Armeniassa.

Inga & Anush edustivat kotimaataan vuoden 2009 Euroviisuissa Moskovassa kappalellaan Jan Jan (tunnetaan myös nimellä Nor Par), joka tarkoittaa "Minun kultani". Semifinaalissa kuudentena esiintyneet siskokset pääsivät viidenneksi eniten ääniä saaneena jatkoon finaaliin. Finaalissa "Jan Jan" sai 92 pistettä sijoittuen kymmenennelle sijalle jättäen taakseen muun muassa Venäjän ja Ukrainan edustajat. Pelkästään tuomariäänien perusteella Armenia olisi jäänyt 15:nneksi.

Vuonna 2015 Inga osallistuu toistamiseen Euroviisuihin osana kuusihenkistä Genealogy-yhtyettä.[1]

Julkaisut[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Albumit[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Menk Enk Ays Sarere  (2003)
  • Tamzara  (2006)
  • Heartbeat of my Land  (2009)
  • Sketches  (2014)

Singlet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Historia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Anush Arshakyanner syntyi 24. joulukuuta vuonna 1980 Jerevanissa. Hän opiskeli ja valmistui S.Aslamazyanin musiikkikoulun pianoluokalla. Vuonna 1994 hän ansaitsi ensimmäisen sijan ja valittiin yleisö palkinnolla "Sointuvat äänet" kilpailussa, joka järjestettiin Omskissa Tällöin hän alkoi edistää toimintaansa säveltäjänä/lauluntekijänä. Myöhemmin hänen luomuksensa menestyivät hyvin. Vuonna 1999, hän debytoi solistina yhdessä Armenian philharmonikko-orkesterin ja kuoron kanssa. Vuodesta 2001 vuoteen 2005 hän opiskeli ja valmistui Jerevanin konservatorion jazzluokalta.

Inga Arshakyanner syntyi 18. maaliskuuta vuonna 1982 Jerevanissa. Myös hän valmistui S.Aslamazyanin musiikkikoulusta ja A.Babajanyanin musiikkilukiosta, viululuokalta vuonna 1997. Koulun ohella hän soitti G.Achemyanin viulistien yhtyeessä. Hän teki kiertueita yhdessä yhtyeen kanssa Armenian maakunnissa. Vuodesta 1998 hän edisti toimintaansa yhdessä Anushin kanssa. Vuonna 2002 valmistuttuaan musiikkilukiosta hän seurasi siskonsa jalanjälkiä ja liittyi Jerevanin konservatorioon, josta hän valmistui vuonna 2005.

Eurovision laulukilpailu 2009[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Arshakyanit valittiin Armenian edustajiksi Eurovision laulukilpailuun Moskovaan vuoden 2009 helmikuussa. Heidän kappaleensa oli "Jan Jan". "Laulumme Euroviisuissa on folk-henkinen kappale, jossa on nykymusiikin vaikutteita", sanoi Anush lehdistötilaisuudessa ennen Moskovan matkaa. Laulun on säveltänyt Mane Akopyan, sanoittanut Avet Barseghyan (armeniankielinen osa) ja Vardan Zadoyan(englanninkielinen osa), ja sovittanut Ara "Murzik" Torosyan. Sanoituksilla heidän on tarkoitus esittää armenialainen folk-musiikki uudella tavalla. "Pienien maiden, kuten Armenia, tulisi aina ottaa osaa sellaisiin kilpailuhin kuin Eurovision, esittääkseen kulttuuriaan muulle maailmalle", sanovat laulajat. "Kilpailussa menestyminen ei riipu pelkästään artistista, mutta yritämme kaikkemme saavuttaaksemme voiton Moskovassa", sanoi Anush, lisäten, että he aloittavat valmistelut välittömästi. Kappale pääsi mukaan toukokuun 16. päivä pidettäviin finaaleihin, saatuaan paikan kymmenen joukossa toukokuun 12. päivä. Lopulta he päätyivät 92 pisteellä sijalle 10, joka oli siihen mennessä Armenian kaikkien aikojen huonoin sijoitus Euroviisuissa.

Katso myös[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Armenia: Watch the video of "Don't Deny" eurovision.tv. 12.3.2015. EBU. Viitattu 12.3.2015. (englanniksi)

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä yhtyeeseen liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.