Ilmatar Energy

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Ilmatar Energy
Yritysmuoto osakeyhtiö
Perustettu 2011
Toimitusjohtaja Juha-Pekka Weckström
Kotipaikka Suomi Helsinki
Toiminta-alue Suomi
Toimiala energia
Tuotteet uusiutuvan energian kehittäminen, rakennuttaminen ja tuotanto.
Liikevaihto 30 milj. € (2020)[1]
Liikevoitto 0,3 milj. € (2020)[1]
Henkilöstö 100 (2023)[1]
Kotisivu ilmatar.fi

Ilmatar Energy on Pohjoismaissa toimiva ranskalaisen Omnes-pääomasijoittajan hallinnoimien rahastojen pääomistama energiayhtiö. Omistajiin kuuluu myös konsernin johtoa ja työntekijöitä. Ilmatar on uusiutuvan energian (tuulivoima, aurinkovoima) kehittäjä, rakennuttaja ja omistaja. Ilmatar käy kauppaa tuottamansa uusiutuvan sähkön osalta pohjoismaisessa sähköpörssissä Nord Poolissa ja solmii myös niin sanottuja pitkäaikaisia sähkönostosopimuksia (PPA-sopimuksia) suuryritysten kanssa.

Yhtiö myy sähköä yrityksille ja sähköpörssissa tapahtuvalla kaupankäynnillä. Vuonna 2019 Google solmi yrityksen kanssa sopimuksen 60 prosentista sen tulevan Piiparinmäen tuulivoimapuiston tuotannosta[2].

Maaliskuussa 2023 Ilmatar Energy ilmoitti, että kaikki sen sähkösopimusasiakkaat siirtyvät Väreen asiakkaiksi 1.5.2023 alkaen, jos kilpailu- ja kuluttajavirasto hyväksyy kaupan.[3]

Ilmattaren aurinko- ja tuulivoimapuistot ovat yhtiön omistamia jopa koko niiden elinkaaren ajan.

Aurinko- ja tuulivoimalat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Ilmattaren verkkosivuilla on listattuna tällä hetkellä yli 20 aurinkovoimahanketta ja yli 40 maatuulivoima- sekä merituulivoimahanketta.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]