Igglo

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
igglo logo

Igglo on suomalainen kiinteistönvälitykseen erikoistunut verkkopalvelu. Se ei olevälittänyt koteja itse, vaan teki yhteistyötä kaikkien kiinteistönvälittäjien kanssa[1]. Verkkopalvelun omistaa Helsingin Sanomat, joka teki asiasta liiketoimintakaupan syksyllä 2008.[2] Vuodesta 2008 aina vuoteen 2014 Igglo kehitti ja ylläpiti Sanomien OIkotie asuntopalvelua.

Helmikuussa 2009 yritys hakeutui yrityssaneeraukseen huomattavien velkojen takia [3] ja vapautui saneerauskesta syksyllä 2014 velkojen tultua maksetuksi.

Igglon verkkopalvelussa on ollut mahdollista käyttää Korvamerkintä- ja Hiljainen myynti -palveluita. Korvamerkinnän avulla asukkaat pystyivät esivaraamaan taloja tai alueita, joihin haluaisivat muuttaa. Hiljaisen myynnin kautta puolestaan asunnon omistaja pystyi tunnustelemaan kotinsa kysyntää. Tämän lisäksi verkkopalvelussa oli käytössä muun muassa Google Maps -kartta sekä kolmiulotteinen sisustuskone.

Historia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Yritys aloitti toiminta vuonna 2006. Se sai julkisuutta valokuvaamalla pääkaupunkiseudun kaikki talot omaan verkkopalveluunsa ja kertomalla puolittavansa välityspalkkiot. Igglon perustivat markkinointiviestintäkonserni Taivaan hallituksen puheenjohtaja ja perustaja Jussi Nurmio sekä Mikko Ranin, näyttelijä Matti Raninin poika. Varatoimitusjohtajana toimi kiinteistönvälitysyritys Huoneistokeskuksen entinen toimitusjohtaja Matti Kasso, kunnes hän jätti yrityksen tammikuussa 2008. Igglo laajeni Norjan markkinoille huhtikuussa 2007. Yritys kohtasi kuitenkin vaikeuksia markkinoilla ja tammikuussa 2008 Igglon Norjan toiminnot haettiin konkurssiin.

Igglo Oy toimi vuoteen 2008 asti myös kiinteistönvälitysyrityksenä pääkaupunkiseudun ja Turun alueilla. Igglo oli pääkaupunkiseudun kolmanneksi suurin välitystoimisto,lähde? ja sen palveluksessa oli yli seitsemänkymmentä henkeä. Lokakuussa 2006 Benchmark Capital Europe ja Taivas Group sijoittivat yritykseen yhteensä 12,5 miljoonan euroa. Syyskuussa 2008 Helsingin Sanomat Oy kertoi ostavansa Igglon. Igglon kerrottiin lopettavan asunnonvälityksen, mutta sen verkkopalvelu, tietosisältö sekä Igglo-tavaramerkin käyttöoikeudet siirtyvät Helsingin Sanomille. [4]

Vuokranvälityspalvelu 2017[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kesäkuussa 2017 Igglo-brändi palasi kuluttajamarkkinoille[5] vuokrapalvelun muodossa. Uudessa palvelussa vuokranantajat ja asuntoa etsivät voivat löytää toisensa suoraa älypuhelinsovelluksen avulla. Uuden palvelun takana on alkuperäinen perustajajoukko, Jussi Nurmion johdolla. Palvelun on tarkoitus laajentua ulkomaille.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Igglo: Usein kysytyt kysymykset
  2. Igglo: Oikotie.fi ja Igglo yhdistävät voimansa tuomalla markkinoille alan kehittyneimmän asuntoportaalin
  3. [1]YLE: Igglon velkoja sulatellaan saneerauksessa
  4. Helsingin Sanomat. Talous. 9.9.2008. [2] viitattu 9.9.2008.
  5. Igglo tekee paluun ja pyrkii vuokramarkkinoiden Tinderiksi www.kauppalehti.fi. Viitattu 22.6.2017.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä yritykseen liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.