Hungry Heart (kappale)

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
”Hungry Heart”
Bruce Springsteen
Singlen ”Hungry Heart” kansikuva
Singlen tiedot
 Albumilta The River
 B-puoli ”Held Up Without a Gun”
 Nauhoitettu  kesäkuu 1979
 Julkaistu 21. lokakuuta 1980
 Formaatti 7"
 Tekijä(t) Bruce Springsteen
 Tuottaja(t) Jon Landau
Bruce Springsteen
Steven Van Zandt
 Tyylilaji rock
 Kesto 03.19
 Levy-yhtiö Columbia Records
Bruce Springsteenin muut singlet
The Promised Land
1978
”Hungry Heart”
1980
Fade Away
1981

Hungry Heart on amerikkalaisen laulaja-lauluntekijä Bruce Springsteenin tekemä ja esittämä kappale hänen viidenneltä studioalbumilta, The River. Kappale julkaistiin albumin ensimmäisenä singlenä vuonna 1980 ja siitä tuli Springsteenin ensimmäinen iso hitti Billboard Hot 100 -listalla.

Historiaa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kun Springsteen tapasi Joey Ramonen New Jerseyn Asbury Parkissa, Ramone pyysi Springsteeniä tekemään kappaleen The Ramonesille. Springsteen sävelsi kappaleen "Hungry Heart" sinä iltana, mutta päätti pitää sen itsellään tuottajansa ja managerinsa, Jon Landaun neuvosta. Aiemmin, tarttuvat Springsteenin kappaleet, kuten "Blinded by the Light", "Because the Night" ja "Fire" oltiin annettu muualle ja niistä oli tullut hittejä toisille, eikä Landau halunnut trendin jatkuvan.

"Hungry Heart" ylsi sijalle 5 Billboard Hot 100 listalla ja oli hänen suurin hittinsä, kunnes "Dancing in the Dark" ylsi sijalle 2 vuonna 1984.

"Hungry Heart" on ollut monien elokuvien soundtrackissa vuosien varrella, kuten elokuvissa Kvish L'Lo Motzah (israelilainen elokuva), Risky Business, Peter's Friends, The Wedding Singer, The Perfect Storm, Warm Bodies.

Single ei ollut hitti Isossa-Britanniassa. Kun se julkaistiin ensimmäisen kerran, se ylsi vain sijalle 44 UK Singles Chartsilla. Se pärjäsi paremmin, kun se julkaistiin uudelleen yhdessä hänen Greatest Hits -albuminsa kanssa. Tällä kertaa se ylsi sijalle 28.

Coverit[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kappaleen ovat levyttäneet myös: Rod Stewart, Jesse Malin, Minnie Driver, Mike Love, Aidan Moffat, Paul Young, Smokie, Lucy Wainwright Roche, Paul Baribeau, Ginger Alford, Sexton Blake, The School, The Chuck Norris Experiment ja Juanes.

Käännös suomeksi
Tämä artikkeli tai sen osa on käännetty tai siihen on haettu tietoja muunkielisen Wikipedian artikkelista.
Alkuperäinen artikkeli: en:Hungry Heart