Honda Civic del Sol

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Honda Civic del Sol
Honda CRX green vr.jpg
Valmistustiedot
Valmistusmaa  Japani
Valmistaja Honda
Valmistusvuodet 1992–1998
Muut nimet Honda Civic CRX
Honda CRX del Sol
Honda del Sol
Korimalli 2-ovinen targa
Edeltäjä Honda CR-X
Teknisesti samankaltaisia Honda Civic
Tekniset tiedot
Henkilöluku 2
Polttoaine bensiini
Vetotapa etuveto
Vaihteisto 5-vaihteinen manuaali
4-vaihteinen automaatti
Mitat
Pituus 4 005 mm
Leveys 1 695 mm
Korkeus 1 255 mm

Honda Civic del Sol (tunnetaan myös nimillä Honda del Sol, Honda CRX del Sol ja Honda Civic CRX) on Hondan vuosina 1992–1998 valmistama kaksipaikkainen targa-korinen auto. Malli perustui Civicin alustaan ja tekniikkaan ja oli suositun CR-X:n seuraaja.

Auto tuli myyntiin vuonna 1992 Japanissa ja Isossa-Britanniassa, ja Yhdysvaltojen markkinoille se tuli vuotta myöhemmin.[1] Espanjankielinen nimi del Sol yhdistetään aurinkoon ja se viittaa auton aukeavaan kattoon. Yhdysvaltain markkinoilla CRX-nimi pudotettiin pois, koska auto poikkesi niin paljon aikaisemmista malleista, jotka olivat hatchbackeja eivätkä targoja. Malli tuli markkinoille Euroopassa nimellä Civic CRX, mutta vuoden 1994 malleista lähtien Honda pudotti Euroopassa Civic-nimen pois[1] ja lisäsi muualla käytetyn del Sol -nimikkeen, jolloin nimi oli jatkossa CRX del Sol.

Euroopassa myydyt mallit olivat varustetasomerkinnöiltään ESi ja VTi. ESi:n moottorina oli 1,6-litrainen (125 hv) SOHC VTEC -moottori ja vastaavasti VTi:ssä 160-hevosvoimainen DOHC VTEC. Vuosien varrella vakio- ja lisävarustevalikoimaa päivitettiin, mutta muutokset olivat pieniä. del Sol oli tilattavissa myös sähköisesti avautuvalla ja sulkeutuvalla katolla. TransTop-niminen mekanismi toimii ainoastaan auton ollessa pysäköitynä ja pienentää tavaratilan kapasiteettia noin puolella perusversioon verrattuna.

Myynnin parantamiseksi del Sol kävi läpi vähäisen muutoksen, joka sisälsi kahden sisemmän etuvalon poistamisen Euroopan ulkopuolisilla markkinoilla vuosina 1995/1996.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. a b Honda CRX del Sol (1992–1997) Autoevolution. Viitattu 27.7.2016. (englanniksi)

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä autoihin liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.