Hikaru Utada

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Hikaru Utada

Hikaru Utada (宇多田ヒカル Utada Hikaru, oik. 宇多田光, s. 19. tammikuuta 1983 New York) on japanilainen laulaja ja yksi maansa menestyneimpiä artisteja. Hänen debyyttialbuminsa First Love on Japanin myydyin levy.[1] Hänet tunnetaan myös nimillä Utada, jota hän käyttää englanninkielisessä tuotannossaan ja Hikki, joka on hänen lempinimensä.

Utada on tehnyt yhteistyötä muun muassa Squaresoftin kanssa videopeleissä Kingdom Hearts ja Kingdom Hearts II. Kingdom Heartsin teemakappale on nimeltään ”Hikari” ja jatko-osan teemakappale on ”Passion”. Englanninkieliset versiot näistä kappaleista ovat ”Simple and Clean” ja ”Sanctuary”.

Utada kasvoi sekä New Yorkissa että Tokiossa ja on kaksikielinen.[2] Hänen molemmat vanhempansa ovat työskennelleet musiikkialalla. Hänen isänsä Teruzane Utada on tuottaja, ja hänen äitinsä Junko Utada oli kuuluisa enka-laulaja 1970-luvulla (artistinimellä Keiko Fuji).

Utada ei alun perin halunnut uraa musiikin parissa, koska hän näki kuinka hektistä hänen vanhempiensa elämä oli ja kuinka paljon he joutuivat uhraamaan musiikin vuoksi. Hän joutui usein myös nukkumaan sohvalla vanhempiensa levytysstudiolla. Hikarun ollessa kymmenvuotias vanhemmat kysyivät häneltä, osaisiko hän kirjoittaa laulun. Hän yritti ja seurauksena syntyi laulu nimeltä ”I’ll Be Stronger”. Saman ikäisenä hän myös lauloi pieniä osia vanhempiensa musiikkiprojektissa U3:ssa.

Albumit[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Singlet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • U3Music Inc — Utadan virallinen blogi (japaniksi)/(englanniksi)
Tämä laulajaan liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.