Hey Boy Hey Girl

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
”Hey Boy Hey Girl”
The Chemical Brothers
Singlen ”Hey Boy Hey Girl” kansikuva
Singlen tiedot
 Albumilta Surrender
 Levy-yhtiö Freestyle Dust, Astralwerks
The Chemical Brothersin muut singlet

”Hey Boy Hey Girl”
1999

Hey Boy Hey Girl on brittiläisen big beat -duon The Chemical Brothersin kappale. Kappale sisältää lainauksen Rock Master Scott & the Dynamic Threen kappaleesta "The Roof Is on Fire".[1] "Hey Boy Hey Girl" julkaistiin The Chemical Brothersin kolmannen studioalbumin Surrender (1999) ensimmäisenä singlenä 26. toukokuuta 1999 Japanissa ja 31. toukokuuta Yhdistyneessä kuningaskunnassa.

Julkaisunsa jälkeen kappale nousi sijalle kolme Britannian singlelistalla kesäkuussa 1999 ja pysyi listalla 10 kuukautta. Se nousi myös top 10 -listalle Suomessa, Islannissa, Irlannissa, Uudessa-Seelannissa, Norjassa ja Espanjassa, kuten myös kanadalaisen RPM-lehden Dance Chart -listalle. Kanadassa se ei päässyt RPM-lehden singlelistalle mutta pääsi sijalle kolme Kanadan singlelistalla.

Kriitikoidenvastaanotto[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Skotlantilainen lehti Daily Record kommentoi: "Ed Simons ja Tom Rowlands ovat palanneet uudella fantastisella dance-singlellä. Se on uusi block rockin' hitti."[2] Lokakuussa 2011 New Musical Express -lehti nosti sen sijalle 50 listallaan "150 Best Tracks of the Past 15 Years", kirjoittaen että kappale "[alkaa] uhkaavalla, trance-pitoisella groovella" ja "[kasvaa] absoluuttiseksi dance-hitiksi".[3]

Musiikkivideo[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Dom & Nicin ohjaama musiikkivideo alkaa näyttäen joukon koululaisia bussissa. Kamera keskittyy yhteen nuoreen tyttöön joka avaa lääketieteellisen kirjan jossa on kuvia ihmisen luurangosta. Vaaleatukkainen poika sylkäisee sivulle ja sen jälkeen hymyilee tytölle kulkiessaan pois. Lapset menevät Natural History Museum -museoon jossa poika yrittää pelotella tyttöä pitämällä pääkalloa hupussaan. Tyttö jahtaa poikaa ympäri museota, mutta kaatuu portaiden alapäässä ja murtaa luun ranteestaan. Sairaalassa hän näkee röntgenkuvan kädestään.

Tämän jälkeen video näyttää tytön harjaamassa hampaitaan kuvitellen olevansa pelkkiä luita. Videon tausta muuttuu lontoolaisen Ministry of Sound -yökerhon vessaksi. Kun tyttö palaa normaaliksi, hän on nyt vanhempi (häntä näyttelee nyt Hanne Klintøe).[4] Hän huomaa pariskunnan yhdynnässä vessan kopissa, mutta näkee heidät pelkkinä luurankoina (tämä kohtaus poistettiin videon joistain esityksistä). Tyttö poistuu vessasta ja menee yökerhon baariin, jossa yksi mies (Rick Warden, nimeä ei mainita) yrittää puhua hänelle. Tyttö kuvittelee miehen pelkkänä luurankona, koskee hänen leukaluuhunsa ja lähtee. Hän menee tanssilattialle jossa hän näkee muutkin ihmiset pelkkinä luurankoina, kuin hänellä olisi röntgenkatse.

Tyttö poistuu yökerhosta, jolloin The Chemical Brothers itse näyttäytyy cameo-kohtauksessa poistuen taksista kantaen DJ-laitteita. Tyttö astuu nyt samaan taksiin, jossa hän näkee taksikuskin luurankona. Taksikuski kysyy häneltä "Minne mennään, muru?" tylsällä äänellä.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Surrender (brittiläisen CD-albumin sisältö). The Chemical Brothers. Freestyle Dust, Virgin Records. 1999. XDUSTCD4, 7243 8 47610 2 8.
  2. Chartslot, Daily Record 18. kesäkuuta 1999. Viitattu 3. joulukuuta 2020.
  3. 150 Best Tracks of the Past 15 Years, NME.COM. Viitattu 13. lokakuuta 2011.
  4. Hanne Klintøe - Other Works, IMDB. Viitattu 4. syyskuuta 2019.