Hevoskuiskaaja (kirja)

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Hevoskuiskaaja, engl. The Horse Whisperer, on Nicholas Evansin kirjoittama romaani. Romaani on Evansin ensimmäinen ja sitä on verrattu Okalintujen lisäksi menestysteoksiin kuten Love Story ja Hiljaiset sillat. Kirja on eeppinen ja traaginen rakkaustarina, jonka avulla Evans halusi oppia tietämään, mitä nainen tuntee.

Kirja kertoo cowboystä nimeltä Tom Booker, newyorkilaisesta Annie Macleanista (os. Graves), tämän tyttärestä Gracesta sekä Pilgrim-nimisestä mustangista.

Pilgrim ja Grace joutuvat auto-onnettomuuteen, jossa kuolevat Gracen ystävä Judith ja tämän hevonen Gulliver. Onnettomuudessa Grace menettää toisen jalkansa ja Pilgrim loukkaantuu vakavasti, mutta sekä hevonen että tyttö pelastetaan ja he selviävät. Annie haluaa parantaa tyttärensä hevosen ja soittaa Tom Bookerille, mutta mies kieltäytyy auttamasta. Annie ei kuitenkaan luovuta vaan matkustaa maan halki tapaamaan Bookeria hevosen ja tyttärensä kanssa. Tom Booker suostuu yhteistyöhön, joskin sillä ehdolla, että myös Grace, joka on päättänyt lopettaa ratsastuksen jalkaproteesinsa takia, tekee kaikkensa.

Robert Redford ohjasi kirjan pohjalta samannimisen elokuvan.

Tämä kirjaan liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.