Hevoskuiskaaja (elokuva)

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Hevoskuiskaaja
The Horse Whisperer
Ohjaaja Robert Redford
Käsikirjoittaja
Perustuu Nicholas Evansin romaaniin Hevoskuiskaaja
Tuottaja Patrick Markey
Säveltäjä
Kuvaaja Robert Richardson
Leikkaaja
Pääosat
Valmistustiedot
Valmistusmaa Yhdysvallat
Tuotantoyhtiö
Levittäjä Walt Disney Studios Motion Pictures
Ensi-ilta
  • 15. toukokuuta 1998
  • 28. elokuuta 1998 (Suomi)
Kesto 170 min
Alkuperäiskieli englanti
Tuotto 186 883 563 USD[1]
Aiheesta muualla
IMDb
Elonet
AllMovie

Hevoskuiskaaja (The Horse Whisperer) on vuonna 1998 ilmestynyt yhdysvaltalainen elokuva, joka perustuu Nicholas Evansin samannimiseen romaaniin. Elokuvan ohjasi Robert Redford, ja sen pääosaa näyttelee Scarlett Johansson. Elokuva kertoo teinitytöstä, jonka elämä muuttuu täysin ratsastusonnettomuuden myötä. Tyttö lähtee äitinsä kanssa hevoskuiskaajan luokse hakemaan apua traumatisoituneelle hevoselleen.

Näyttelijät[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 Robert Redford  Tom Booker  
 Kristin Scott Thomas  Annie MacLean  
 Sam Neill  Robert MacLean  
 Dianne Wiest  Dianne Booker  
 Scarlett Johansson  Grace MacLean  
 Chris Cooper  Frank Booker  
 Cherry Jones  Liz Hammond  
 Ty Hillman  Joe Booker  
 Kate Bosworth  Judith  
 Jessalyn Gilsig  Lucy  
 Jeanette Nolan  Ellen Booker  

Juoni[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Varoitus:  Seuraava kirjoitus paljastaa yksityiskohtia juonesta.

Teini-ikäinen Grace MacLean (Johansson) ja hänen paras ystävänsä Judith (Bosworth) lähtevät aikaisena talviaamuna ratsastamaan hevosillaan, Pilgrimillä ja Gulliverilla. Heidän noustessaan jäistä rinnettä Gulliver liukastuu ja osuu Pilgrimiin. Molemmat hevoset kaatuvat, raahaten tytöt mukanaan tielle ja rekan eteen. Judith ja Gulliver saavat surmansa, ja Grace ja Pilgrim haavoittuvat vakavasti. Grace, jonka jalka joudutaan onnettomuuden seurauksena osittain amputoimaan, masentuu ja vetäytyy itseensä. Pilgrim taas on traumatisoitunut ja hallitsematon siihen pisteeseen, että jo lopettamista suositellaan. Gracen äiti, Annie (Scott Thomas), vahvatahtoinen mutta työnarkomaani päätoimittaja, ei salli hevosen lopettamista, aavistaen Pilgrimin toipumisen liittyvän myös Graceen.

Etsien epätoivoisesti keinoa auttaa sekä Gracea että Pilgrimiä toipumaan Annie etsii käsiinsä "hevoskuiskaajan", Tom Bookerin (Redford), kaukana Montanan vuorilla. Tom suostuu auttamaan, mutta ainoastaan, jos Grace lupaa auttaa häntä. Grace myöntyy vastahakoisesti, ja hän sekä Annie muuttavat Bookerin karjatilalle, missä Tom asuu veljensä ja tämän perheen kanssa. Kun Pilgrim ja Grace hitaasti alkavat toipua onnettomuudesta, Annie ja Tom alkavat rakastua toisiinsa. Kumpikaan heistä ei kuitenkaan halua myöntää tunteitaan - Annie on naimisissa ja Tomin sydän on jo kerran murtunut, hänen vaimonsa jättäessä hänet ymmärtäessään kuuluvansa kaupunkiin, ei karjatilalle.

Tilanne laukeaa, kun Robert MacLean (Neill), Gracen isä ja Annien aviomies, saapuu odottamatta tilalle. Annie joutuu yhä syvemmälle tunteiden sekasotkuun joutuessaan puntaroimaan tunteitaan Tomia sekä perhettään kohtaan. Pian, Tomin avulla, Grace viimein ottaa viimeisen askeleen hänen ja Pilgrimin toipumisessa - ja ratsastaa Pilgrimillä jälleen. Kun MacLeanit ovat lähdössä ranchilta, Robert kertoo Annielle että tiesi tämän olevan rakastunut Tomiin, ja pyytää tätä tekemään päätöksensä tavalla tai toisella ennen kuin he lähtevät. Vaikka Annie toivoo että voisi jäädä ranchille Tomin luokse, hän tietää myös kuuluvansa kaupunkiin kuten tämän vaimo. Elokuva päättyy Annien ajaessa takaisin kotiin, Tomin katsellessa häntä kukkulan huipulta.

Varoitus:  Seuraava kirjoitus paljastaa yksityiskohtia juonesta.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. The Horse Whisperer boxofficemojo.com. Viitattu 3.8.2011. (englanniksi)

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä elokuviin liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.