Heroes & Generals

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Heroes & Generals
Kehittäjä Reto-Moto
Julkaisija Reto-Moto
Jakelija Steam ja Epic Games Store
Säveltäjä Jesper Kyd
Pelimoottori Retox
Julkaistu 5. heinäkuuta 2014 (avoin beta)
11. heinäkuuta 2014 (Steam)
23. syyskuuta 2016 (virallinen julkaisu)
Lajityyppi ensimmäisen persoonan ammuntapeli
strategiapeli
Pelimuoto moninpeli
Alusta Microsoft Windows
Jakelumuoto digitaalinen lataus (Steam)
Lisää peliartikkeleitaVideopelien teemasivulla

Heroes & Generals (myös Heroes and Generals, lyhyesti H & G) on tanskalaisen Reto-Moton kehittämä ja julkaisema strateginen ensimmäisen persoonan ammuntapeli, joka sijoittuu toiseen maailmansotaan. Peli on ladattavissa ilmaiseksi Steam-pelikaupasta.[1] Pelissä ei ole lainkaan yksinpelimahdollisuutta 36 pelaajan moninpelin lisäksi. Alun perin pelissä kuitenkin oli yksin pelattava First Blood -niminen tutoriaalitehtävä, jossa oli mahdollista kokeilla erilaisia aseita ja tarvikkeita tekoälysotilaita vastaan. Tämä kuitenkin poistui syyskuussa 2016 julkaistussa Garman-päivityksessä. Heroes & Generalsin musiikin on säveltänyt Jesper Kyd, joka tunnetaan Assassin’s Creed- ja Hitman-pelisarjojen musiikin säveltämisestä.

Alun perin Heroes & Generalsissa oli kaksi pelattavaa maata: Yhdysvallat ja Natsi-Saksa. Helmikuussa 2015 julkaistun Timoshenko-päivityksen yhteydessä kolmanneksi maaksi tuli Neuvostoliitto.[2]

Heroes and Generalsissa voi pelata useantyyppisillä hahmoilla. Hahmoluokkia ovat tiedustelijat (recon), jalkaväki (infantry), taistelulentäjät (fighter pilot), maahanlaskujoukot (paratrooper), panssarivaunun kuljettajat (tank crewman) ja kenraalit (general).

Peliä pelaamalla ja suorittamalla erilaisia haasteita pelaaja ansaitsee mitaleita, joilla on mahdollista parantaa hahmon taitoja ja ominaisuuksia, kuten aseenkäsittelyä, fyysistä kestävyyttä ja aselajikohtaisia taitoja.[1]

Peli julkaistiin virallisesti 23. syyskuuta 2016.[3]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. a b Ennakossa Heroes & Generals IGN Suomi. 4.3.2013. Viitattu 30.7.2015. (englanniksi)
  2. ’Timoshenko’ update introducing the Soviet faction is now live! (sisältää päivityksen trailerin) Heroesandgenerals.com. 23.2.2015. Reto-Moto. Arkistoitu 24.9.2015. Viitattu 17.8.2015.
  3. Heroes & Generals – Heroes & Generals has now Launched! Heroesandgenerals.com. Reto-Moto. Arkistoitu 23.9.2016. Viitattu 24.9.2016. (englanniksi)