Helsingin Seudun Lintutieteellinen Yhdistys Tringa

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Yhdistyksen nimikkolintu valkoviklo.

Helsingin Seudun Lintutieteellinen Yhdistys - Helsingforstraktens Ornitologiska Förening Tringa r.y. on Uudenmaan lintuharrastajien oma yhdistys. Tringa on BirdLife Suomen jäsenyhdistys ja yli 3000 jäsenellään suurin sen paikallisyhdistyksistä.

Tringa syntyi aikoinaan Suomen lintutieteellisen yhdistyksen eli SLY:n nuorisojaoston pohjalta ja sen perustava kokous pidettiin 24. tammikuuta 1974. Tuolloin yhdistyksen ensimmäiseksi puheenjohtajaksi valittiin Kalevi Malmström.

Nykyään Tringa on aktiivinen harrastusjärjestö. Toiminnan kulmakivinä on aktiivinen retkitoiminta ja osallistuminen linnustonsuojeluun Uudellamaalla. Yhdistyksellä on palkattuna osa-aikainen toiminnanjohtaja. Lisäksi yhdistyksellä on oma osa-aikainen suojelusihteeri ja viime vuosina Tringan panostus linnustonsuojeluun on näkynyt muun muassa Suomenojan altaan lähelle suunnitellun rakentamisen kaavoituksen yhteydessä. Yhdistys tukee myös pienimuotoista tutkimustoimintaa. Tringan kaupunkihuuhkajatyöryhmä on ollut mukana dokumentoimassa kuuluisien ”city-huuhkajien” elämää heti alusta saakka.

Yhdistys kokoontuu syys-toukokuun välisenä aikana aina kuukauden ensimmäisenä torstaina Tieteiden talolla Helsingin Kruununhaassa. Yhdistys julkaisee myös omaa, neljä kertaa vuodessa ilmestyvää Tringa-lehteä. Lisäksi yhdistyksellä on oma lintuasema Halias Hangossa Uddskatanin kärjessä.

Yhdistys järjestää vuosittain kymmeniä linturetkiä kaikentasoisille harrastajille. Retkiä tehdään niin koti - kuin ulkomaillakin.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä järjestöön, yhdistykseen tai organisaatioon liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.