Harun El Pullah

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Harun El Pullah (ransk. Haroun El Poussah) on yksi René Goscinnyn ja Jean Tabaryn Ahmed Ahne -sarjakuvan päähenkilöistä. Hän on Bagdadin kalifi, jonka paikalle suurvisiiri Ahmed Ahne yrittää monin keinoin päästä. Yleensä juonet epäonnistuvat tai kääntyvät suurvisiiriä ja tämän palvelijaa Saunabadia itseään vastaan.

Harun El Pullah on sarjakuvassa kuvattu lempeäksi, pyöreäksi ja yksinkertaiseksi hallitsijaksi. Hän puhuttelee suurvisiiriään "kunnon Ahmed Ahneeksi" eikä ole edes tietoinen tämän juonista kalifia vastaan. El Pullah onkin useaan otteeseen todennut, kuinka "Ahmed ajattelee sitten kaikkea" tai "tahtoo vain hänen parastaan". Kalifi kuvataan yleensä kansan keskuudessa erittäin suosituksi.

Harun El Pullah on alun perin väännös historiallisen kalifi Harun al-Rashidin nimestä. El Pullah on ainoastaan suomenkielisissä Ahmed Ahne -sarjoissa käytetty käännös, ja esimerkiksi ranskassa ja englannissa hänet tunnetaan yleensä "Haroun El Poussahina". Poussah on ranskankielinen sana, jolla tarkoitetaan lihavaa miestä, jollaiseksi kalifi juuri on kuvattu.

Sarjakuvassa Harun El Pullahin mielihuveja ovat lähinnä syöminen, nukkuminen ja laiskottelu.

Tämä sarjakuvaan liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.