Harry Enfield

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Harry Enfield vuoden 2009 BAFTA-gaalassa.

Henry "Harry" Richard Enfield (s. 30. toukokuuta 1961, Horsham, West Sussex, Englanti) on brittiläinen koomikko, näyttelijä ja käsikirjoittaja, joka on tullut tunnetuksi myös ohjaajana.

Perhe ja koulutus[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Enfield on englantilaisen radio- ja sanomalehtitoimittajan Edward Enfieldin poika. Hänellä on kaksi sisarta, Elizabeth (syntynyt 1966) ja Lucy Katherine (syntynyt 1969). Enfield on käynyt koulua ja opiskellut useissa eri paikoissa, muun muassa Yorkin yliopistossa.

Viihdeura[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Harry Enfield tuli laajempaan tietoisuuteen esiintyessään Channel 4:n Saturday Live -ohjelmassa eri hahmoina, jotka hän oli luonut näyttelijä Paul Whitehousen kanssa.

Viimeisimmät työt[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Enfield näyttelee Channel 4:n suositussa Skins-sarjassa Tony & Effy Stonemin isää Jim Stonemia. Enfield on esiintynyt sarjan ensimmäisellä, toisella sekä kolmannella tuotantokaudella. Hän on myös ohjannut muutaman toisen ja kolmannen tuotantokauden jakson. Hän on lisäksi tehnyt sketsisarjaa Harry & Paul Paul Whitehousen kanssa BBC:lle vuodesta 2007 alkaen.

Yksityiselämä[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Enfield oli usean vuoden ajan yhdessä Alison Owenin kanssa, joka on Lily Allenin äiti. Enfield ja Owen elivät yhdessä kolmen vuoden ajan ja olivat menossa naimisiin, mutta lopulta he erosivat vuonna 1995.[1] Vuonna 1997 Enfield nai Lucy Lysterin ja heillä on yksi poika, Archie Edward Enfield (syntynyt 1997) ja kaksi nuorempaa tytärtä, Poppy Sophia (syntynyt 1999) ja Nell Florence Enfield (syntynyt 2003).

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Levin, Angela: All about Alfie Allen: Lily's brother takes centre stage 12.1.2008. Daily Mail. Viitattu 9.8.2009. (englanniksi)

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]


Tämä näyttelijään liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.