Skins – liekeissä

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Tämä artikkeli käsittelee brittiläistä televisiosarjaa. Yhdysvaltalaisesta uudelleenohjauksesta katso Skins (vuoden 2011 televisiosarja).
Skins – liekeissä
Skins
Sarjan logo.
Sarjan logo.
Tyyli Draamakomedia
Kestoaika n. 47 min
Pääosissa Kolmas sukupolvi:
Dakota Blue Richards
Alex Arnold
Freya Mavor
Laya Lewis
Sean Teale
Sebastian De Souza
Will Merrick
Jessica Sula
Toinen sukupolvi:
Kaya Scodelario
Luke Pasqualino
Lisa Backwell
Jack O'Connell
Ollie Barbieri
Lily Loveless
Kathryn Prescott
Megan Prescott
Merveille Lukeba
Ensimmäinen sukupolvi:
Nicholas Hoult
Mike Bailey
Mitch Hewer
Joseph Dempsie
April Pearson
Hannah Murray
Larissa Wilson
Dev Patel
Alkuperämaa  Iso-Britannia
Alkuperäiskieli englanti
Verkko Yhdistynyt kuningaskunta E4
Suomi Sub
Esitetty 25. tammikuuta 2007 (Isossa-Britanniassa) – 5. elokuuta 2013
Tuotantokausia 7
Jaksoja 61
Ikäraja Kuvaohjelman ikäraja 16
Sisältömerkintä Kuvaohjelmassa on huumeiden tai päihteiden käyttöä.
Palkinnot
Voitetut BAFTA
Aiheesta muualla
Virallinen sivusto
IMDb

Skins – liekeissä on Company Pictures -tuotantoyhtiön BAFTAn voittanut brittiläinen teinidraamasarja.[1] Sarja sai ensi-iltansa 25. tammikuuta 2007 E4-kanavalla. Skins on E4:n tärkeimpiä sarjoja, joiden avulla kanava yrittää näyttää enemmän brittiläistä tuotantoa. Channel 4 näytti sarjan ensimmäisen tuotantokauden uusintana 21. elokuuta 2007 alkaen. Sarjan toinen kausi, jossa on 10 jaksoa, alkoi E4:lla 11. helmikuuta 2008 ja Channel 4:lla 14. helmikuuta 2008. Kolmas kausi alkoi E4-kanavalla 22. tammikuuta 2009 ja neljäs kausi alkoi 28. tammikuuta 2010.

Juoni[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Varoitus:  Seuraava kirjoitus paljastaa yksityiskohtia juonesta.

Skins kertoo 16–19-vuotiaista koostuvasta bristolilaisesta kaveriporukasta. Eräät Skinsin luojat, Dawsonin veljekset, sanovat sarjan esittävän nuorten jokapäiväistä elämää. Tosin näyttelijä Nicholas Hoult, joka näyttelee Tonya, on sanonut, että sarja ei välttämättä kuvaa jokaisen teinin elämää, jatkaen ”Sitä on ehkä tehostettu viihteeksi, mutta kaikki on uskottavaa”. Sarjan hahmot käyvät kuvitteellista Roundview’n lukiota Bristolissa. Jokainen jakso keskittyy jokaiseen sarjan tärkeimpään hahmoon, mutta jaksojen välillä on monia muitakin juonikaaria.

Yksi ohjelman luojista, Bryan Elsley, on sanonut, että koska 2. kausi päättyi hahmojen lähtiessä yliopistoon, ei ole mahdollista jatkaa heidän seuraamistaan tulevaisuudessa, joten sarja jatkaa kahden vuoden kaarina uusin roolein.

Ensimmäinen sukupolvi[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tony Stonem on viehättävä, älykäs ja suosittu poika. Tonyn on/off-tyttöystävä Michelle Richardson ei pysty ikinä olemaan hänelle vihainen Tonyn käytöksestä huolimatta, mutta kuultuaan, että Tonylla on ollut useampi syrjähyppy, Michelle jättää hänet. Sid Jenkins on Tonyn paras ystävä ja aivan erilainen persoona; hänellä on huono itsetunto, hän on epäsosiaalinen ja huono koulussa. Ensimmäinen tuotantokausi pyörii paljon Sidin neitsyyden menettämisen ja hänen sekä Cassie Ainsworthin suhteen ympärillä. Cassien prameat vanhemmat eivät välitä Cassiesta vaan huomioivat vaan uutta lastaan. Ulkoisesti, Cassie on positiivinen ja iloinen ihminen joka yrittää piilotella mielenterveysongelmiaan. Cassien ja Sidin suhde on vaikea, koska Sid on ollut jo kauan rakastunut Michelleen, yksipuolisesti, ja kakkoskaudella Michellellä ja Sidillä onkin lyhyt suhde.

Chris Miles on porukan kovin bilettäjä. Hänellä on vaikeuksia kotona ja hän on ihastunut psykologianopettajaan Angieen. Hänen perheensä on kokenut traagisia käänteitä; Chris on menettänyt veljensä nuorena, hänen isänsä jätti vaimonsa elämään Chrisin kanssa kaksin ja ensimmäisellä tuotantokaudella Chrisin äiti jättää poikansa. Toisella tuotantokaudella hän seurustelee Jal Fazerin kanssa. Jal on älykäs, suorapuheinen ja lahjakas musiikissa, harrastaen klarinetinsoittoa. Jalin äiti jätti lapsensa Jalin, Jalin veljet (Lynton & Ace) ja heidän isänsä. Jalin isä on kuuluisa rap-muusikko. Toisella tuotantokaudella Jal tulee raskaaksi Chrisille. Chrisin läheisimmät ystävät ovat Maxxie Oliver ja Anwar Kharral. Maxxie on avoin homo, joka rakastaa tanssimista ja toisin kuin yleensä, hän on "yksi pojista". Anwar on muslimi, muttei perin kunnollinen, sillä käyttää huumeita, juo alkoholia ja harrastaa seksiä. Toisella tuotantokaudella uusi hahmo Lucy, joka tunnetaan paremmin Sketchinä, on hyvin kiinnostunut ja liki rakastunut Maxxieen, vaikkei edes tunne häntä. Kun Maxxie ei halua outoa seuraajaa vakoilemaan elämäänsä, Sketch käyttää tilaisuutensa hyväkseen ja ryhtyy lyhyeen seksisuhteeseen Anwarin kanssa. Toisella tuotantokaudella Maxxie löytää poikaystävän, Jamesin.

Effy Stonem on Tonyn pikkusisko, ja omaa samoja luonteenpiirteitä. Ensimmäisellä tuotantokaudella Effy ei puhu juuri lainkaan, mutta on silti vielä hullumpi kuin isoveljensä. Tony joutuu jatkuvasti olemaan huolissaan sisarestaan ja pitämään hänen kulissiaan yllä, kun Effy ravaa huumehuuruisissa reiveissä, ja kerran Tony joutuukin pelastamaan Effyn tämän saatua heroiinipiikin epäilyttävän snobiseurueen kartanossa.

Sarjassa on myös muita sivuhenkilöitä. Esimerkiksi Posh Kenneth joka käy samaa collegea kuin muut. Abigail Stock on Tonyn salarakas, lellitty koulutyttö jolla on mielenterveysongelmia. Madison Twatter on ensimmäisellä kaudella esiintyvä sivuhahmo, ja Sidin huumeidenvälittäjä. Madison on äkkipikainen ja vainoharhainen, eikä kestä muiden tuijotusta. Tom Barkley on opettaja, joka opetti historiaa päähenkilöiden koulussa. Hän yrittää puhua nuorekkaasti, ja luulee olevansa "mukana" nuorten asioissa. Tom vie ensimmäisellä kaudella nuoret Venäjälle opiskelemaan paikallista kulttuuria ja historiaa, yrittäen samalla iskeä Angieta, psykologian opettajaa johon myös Chris oli rakastunut. Doug on myös yksi opettaja heidän koulussaan, ja myöhemmin myös rehtori. Hän joutuu joskus tahtomattaan epämukaviin tilanteisiin.

Toinen sukupolvi[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Effy Stonem on kolmannen kauden päähenkilö. Effy on kaunis, suosittu, kiehtova, ja synnynnäinen johtaja kuten veljensäkin. Effy on myös hiljainen, eikä hän kerro usein tunteistaan muille. Pandora Moon on Effyn paras kaveri. Pandora on viaton, neitsyt ja haaveilee Effyn elämästä. Kun Thomas Tomone muuttaa Kongosta Bristoliin, tämä alkaa seurustella Pandoran kanssa.

Katie ja Emily Fitch ovat toisiinsa verraten hyvin erilaiset kaksoset. Suosituksi haluava Katie haluaa Effyn paikan koulun suosituimpana, ja hän hallitsee siskonsa Emilyn elämää. Katiella on ollut poikaystävä aina 7-vuotiaasta asti. Hänen homofobiansa aiheuttaa ongelmia, kun selviää että Emily on lesbo. Emily yrittää hinnalla millä hyvänsä saada Naomi Campbellin huomion. Naomi on sanavalmis idealisti, joka yrittää todistaa itselleen ettei hän ole lesbo. Kolmannen kauden kuluessa he kuitenkin rakastuvat ja kauden lopussa päätyvät yhteen.

James Cook, Freddie McLair ja JJ Jones ovat olleet lapsuudesta saakka parhaita ystäviä. Cook on karismaattinen ja sosiaalinen mutta myös riehakas ja kapinallinen. Cookilla on myös paljon naisia; lyhyt suhde Effyn kanssa saa Freddien melkeinpä vihaamaan Cookia, koska Freddiekin pitää Effysta. Cookilla on seksisuhde myös Pandoran kanssa, joka saa Thomasin vihaamaan Cookia. Kuten Effy, myös Cook pelkää näyttää todellisia tunteitaan. Freddie on rento skeittari, joka polttelee usein pilveä vajassaan. Hän on uskollinen ja luotettava ystävä. Freddie ihastuu Effyyn heti ensisilmäyksellä, mutta seurustelee Katien kanssa vähän aikaa, koska luulee ettei hänellä ole mahdollisuuksia Effyyn. JJ on autistinen poika, joka tekee taikatemppuja saadakseen ystäviä. Myös JJ unelmoi Effysta, vaikka tietää ettei voi saada häntä. Hänen täytyy valita joko Freddien tai Cookin puoli, kun he kumpikin alkavat kilpailla Effystä. Effy itse tuntee syviä tunteita Freddietä kohtaan, vaikka ei haluakaan myöntää niitä. JJ:stä tulee Emilyn hyvä ystävä, ja Emily vie hänen neitsyytensä eräänlaisena palveluksena.

Kolmannella kaudella, jolla toinen sukupolvi esitellään, nähdään myös paljon sivuhenkilöitä ja cameorooleja.

Neljännellä kaudella hypätään kesän yli. Cookin, Freddien ja JJ:n 'kolme musketööriä' -porukka on hajonnut. Cook viettää aikaansa enimmäkseen tyttöjen seurassa, yrittäen epätoivoisesti päästä yli Effystä, tytöstä jota rakastaa. JJ rakastuu kuitenkin tyttöön, jolla on lapsi. JJ:stä tulee isähahmo. JJ oli siis ainut joka ikinä pääsi yli Effystä. Thomas pettää Pandoraa kauniin kuorotytön kanssa, mutta palaavat silti yhteen viimeisissä jaksoissa.

Katiella on uusi poikaystävä. Katie luuli olevansa raskaana, mutta saikin tietää ettei koskaan voisi saada lapsia. Hänellä oli vaikeuksia kertoa äidilleen joka piti häntä täydellisenä, Emilyyn verrattuna. Emily on avoimesti yhdessä Naomin kanssa ja kaikki onkin hyvin kunnes tyttö nimeltä Sophie tekee itsemurhan huumeiden vaikutuksen alaisena. Emily saa tietää, että Naomi myi huumeita tytölle saadakseen rahaa. Naomi tarvitsi rahaa suojalaseihin, koska hän halusi pitää mopolla ajelevan Emilyn turvassa. Pian paljastuu kuitenkin lisää: Naomi oli tavannut Sophien aikaisemminkin ja jopa maannut hänen kanssaan. Emily antoi päällisin puolin anteeksi, mutta huolimatta siitä että asui Naomin kodissa, koska ei jaksanut äitiään, joka muun muassa yritti lahjoa hänet eroon Naomista, hän oli täydellinen narttu, ilkeili, vihjaili ja jopa suuteli toista tyttöä Naomin silmien alla. Naomi kuitenkin selittää pettämisensä syyn ja Emily heltyy ja antaa anteeksi viimeisessä jaksossa.

Effyä ei nähdä ensimmäisessä jaksossa ihan kokonaan, vaan jakson lopussa, kun tämä ilmaantuu Pandoran luokse. Effy ja Freddie alkavat seurustella, kunnes heidän suhteeseen tulee paljon ongelmia – mm. Effyn kuolemanhalu ja itsetuhoisuus. Effy yrittää itsemurhaa. Sen jälkeen hän joutuu eräänlaiseen mielisairaalaan ja jopa hänen psykiatrinsakin John Foster ihastuu häneen. Ihastus on niin paha, että hän haluaa tuhota kaikki muut jotka Effyä tavoittelevat. Kotiutuva Effy aloittaa kaiken alusta, ja yrittää korjata suhteensa Freddieen. Kuitenkin juhlissa, joissa kaikki ovat (lukuun ottamatta Cook) Effy päättää sanoa kaikille hyvästi, ja unohtaa heidät, myös Freddien. Effy lähtee Cookin mukaan, mutta saa kohtauksen. Effy palaa psykiatrinsa luo. Koska tämä psykiatri on niin ihastunut Effyyn, hän hakkaa Freddien hengiltä pesäpallomailalla. Vain Cook saa tietää tämän kauden viimeisessä jaksossa löytäessään Freddien veriset vaatteet. Neljäs tuotantokausi loppuu kohtaukseen jossa Cook käy pesäpallomailalla varustautuneen Fosterin kimppuun.

Kolmas sukupolvi[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kolmannen sukupolven hahmoja ovat Franky, Rich, Mini, Liv, Nick, Alo, Matty ja Grace. Nick ja Matty ovat veljeksiä. Viides tuotantokausi alkaa Mean Girls -elokuvan tyylisesti kun Mini, Liv ja Grace alkavat juonia ja tekeytyvät Frankyn ystäviksi, mutta Mini haluaakin vain paljastaa Frankyn menneisyyden vanhassa koulussaan. Mini kutsuu Frankyn juhliinsa. Mini pyytää poikaystävänsä Nickin levittelemään noloja kuvia Frankystä ympäri koulua ja Franky päätyy jonnekin kentälle heilumaan aseen kanssa. Matty ihmettelee Frankyn käytöstä ja Franky pyytää Mattyä lähtemään. Kuitenkin Matty jää Frankyn luo puhumaan hänelle ja kehuu häntä kauniiksi ja Franky itkee. Viimein Matty lähtee ja Franky palaa kotiinsa, missä Grace odottaa häntä. Hän pyytää anteeksi ja lähtee. Franky lähtee kuitenkin Minin juhliin aseensa kanssa. Mini haukkuu Frankyä ja hän saa ajettua Frankyn ulos. Grace kuitenkin pitää Frankystä ja hän menee myös ulos ja törmää Richiin ja Alo'on. He lähtevät kolmisin Frankyn perään ja vievät hänet maauimalaan. Grace päättää jo olla mieluummin Frankyn, Alon ja Richin ystävä kuin Minin ja Livin.

Porukan eripura jatkuu monta jaksoa ja viimein Grace laittaa välit poikki Miniin ja Liviin ja alkaa seurustella Richin kanssa. Minillä on ongelmia. Hänellä on pakonomainen tarve laihtua koko ajan vain enemmän ja enemmän. Kuitenkaan kaudella ei suoranaisesti sanota että hänellä olisi anoreksia. Mini on myös neitsyt ja häntä jännittää. Nick kuitenkin yrittää vain hyötyä Ministä, koska tämä on hyvännäköinen. Mini kuitenkin menettää ensimmäisen kertansa Nickille, vaikka tietää että Livillä ja Nickillä on suhde. Liv löytää uuden poikaystävän, mutta hänelle paljastuukin pian hänen olevan Nickin veli. Muutamien ongelmien jälkeen he palaavat kuitenkin yhteen. Mini taas teeskentele, että ei muista mitään Livin ja hänen riidoista tai Livin ja Nickin suhteesta. Viimein Mini kuitenkin jättää Nickin. Nick hankkii yhdenyön jutun ja ajautuu sen jälkeen ulommas porukasta, eikä enää ole niin paljon porukan juhlissa tai tapaamisissa. Nick on kateellinen veljellee, koska hänellä ei tarvitse nähdä niin paljon vaivaa kuin hänellä itsellään. Alolla on ongelmia perheensä kanssa. Hänen vanhempansa ovat hänelle epäreiluja, etenkin hänen äitinsä. He ottavan Alon pois koulusta ja pakottava hänet töihin tilalleen. Alon isä saa sydänkohtauksen kun heille tulee riitaa Alon järjestämien juhlien jälkeen.

Gracen jaksossa selviää, että koulun nykyinen rehtori David Blood on Gracen isä. Hän on epäreilu ja uhkaa siirtää Gracen Mayberryn tyttökouluun, jos Grace ei saa täydellisiä arvosanoja. Grace ohjaa näytelmää, jossa porukan jäseniä esiintyy. Liv haluaa kuitenkin jättäytyä näytelmästä, koska Franky esittää näytelmässä tyttöä, joka on ihastunut Mattyn roolihahmoon. Hän on saanut myös tietoonsa että Franky on tirkistellyt Mattyä ja Liviä. Hän vihjailee Frankylle tietävänsä ja Franky ja Mini lähtevät juttelemaan miehille baarissa. Matty menee "pelastamaan" Frankyn. Franky suuttuu ja katoaa. Jakso päättyy siten, että Matty ei enää ole huomaavinaankaan Frankyä eikä enää viimeisessä jaksossakaan huomaa häntä. Grace ja Rich päättävät mennä naimisiin. Koko porukka kokoontuu viimein yhteen ja he lähtevät Gracen ja Richin häihin. Viimein kun Matty on hylännyt Livin, hän tunnustaa tunteensa Frankylle. He harrastavat seksiä metsässä, kunnes Franky kuitenkin jostakin syystä sekoaa ja käskee Mattyä päästämään irti hänestä ja lähtee juoksemaan metsässä ja melkein tipahtaa kalliolta alas. Liv nostaa Frankyn ylös ja Mini, joka on rakastunut Frankyyn, kysyy Frankyltä, satuttiko Matty häntä. Franky selittää käytöksensä, siten että halusi tuntea olonsa normaaliksi. Kausi päättyy oletuksellisesti siten, että Matty ja Franky päätyvät yhteen ja että Liv ja Matty eroavat ystävinä.

Kuudes kausi alkaa, kun porukka on yhdessä lomalla Marokossa. Franky on kyllästynyt hänen ja Mattyn suhteeseen, ja ottaa siihen etäisyyttä. Franky tapaa Luke-nimisen pojan, jonka kanssa hän päättää karata. Mini aloittaa salaisen seksisuheteen Alon kanssa. Liv kuulee, että Luke on vaarallinen ja arvaamaton rikollinen, ja lähtee Frankyn ja Luken perään yhdessä Mattyn ja Gracen kanssa. Luke on piilottanut Mattyn autoon huumeita. Takaa-ajon seurauksena auto luisuu tieltä, ja Grace loukkaantuu vakavasti. Autoa ajanut Matty pakenee. Grace vaipuu koomaan pitkäksi aikaa, eikä hänen isänsä päästä ketään ystävistä käymään hänen luonaan, varsinkaan Richiä. Gracen isä päättää siirtää hänet toiseen sairaalaan Sveitsiin. Rich ja Alo murtautuvat Gracen tyhjillään olevaan taloon ja hajottavat paikkoja. He alkavat kerätä rahaa, jotta pääsisivät Sveitsiin hakemaan Gracen takaisin. Eräänä aamuna Gracen isä ilmaantuu takaisin Bristoliin, jossa hän tapaa Richin, ja kertoo Gracen kuolleen.

Liv tutustuu Alex-nimiseen poikaan, mutta muu porukka ei aluksi ota häntä avosylin vastaan. Kaikki ovat poissa tolaltaan Gracen takia, ja kokevat Alexin tunkelijana. Liv riitautuu Minin kanssa, joka torjuu Alexin kylmästi heti kättelyssä. Liv rakastuu Alexiin, mutta raivostuu kuullessaan että hän on homoseksuaali. Myöhemmin he sopivat ja porukka hyväksyy vähitellen Alexin joukkoonsa. Franky alkaa taas tapailla Lukea, mutta huomaa pian hänen olevan epäterveellistä seuraa. Nick ihastuu Frankyyn, ja yrittää suojella häntä Luken väkivaltaiselta elämäntyyliltä. Franky ja Nick päätyvät lopulta yhteen. Alo on rakastunut Miniin, joka ei missään nimessä halua heidän välilleen mitään muuta kuin seksiä. Pian Mini kuitenkin huomaa olevansa raskaana Alolle. Matty ottaa yhteyttä Nickiin, joka alkaa järjestellä asioita saadakseen Mattyn takaisin maahan. Hän ryöstää isänsä tilin, mutta tulee huijatuksi eikä saa asioita järjestykseen. Nick ei myöskään ole varma, haluaako Mattya takaisin, koska he molemmat ovat rakastuneita Frankyyn.

Alo ei kestä Minin tunteettomuutta häntä kohtaan, joten etsii uuden heilan. Hän tapaa kauniin tytön, mutta vasta harrastettuaan seksiä hänen kanssaan, hän tajuaa, että tyttö on vasta 13-vuotias. Alo lopettaa heti suhteen tytön kanssa, mutta kostoksi tyttö nostaa syytteen häntä vastaan, jossa valehtelee Alon käyttäneen tätä hyväksi. Aloa syytellään pedofiiliksi, ja hänet vangitaan. Pian Rich järjestää Alon pois vankilasta, joka saa myös tytön tunnustamaan valheen. Livin ahdistus Gracen poismenosta ei hellitä, ja hän alkaa kärsiä raivokohtauksista ja harhaluuloista. Hän syyttää Frankyä Gracen kuolemasta, ja pahoinpitelee Minin. Matty palaa Bristoliin, ja riitautuu pahasti veljensä kanssa. Kaikki vuorollaan piilottelevat Mattya poliiseilta. Franky on ahdistunut, koska rakastaa heitä molempia. Minin raskaudesta saavat kuulla ensin Franky, sitten muut porukan jäsenet, ja viimeisenä Alo, joka raivostuu tästä. Myöhemmin sekä Mini että Alo ovat iloisia tulevasta vauvasta, ja alkavat olla yhdessä ihan julkisesti. Minin äiti pakottaa hänet luopumaan vauvasta heti sen synnyttyä, joten Mini karkaa yhdessä Frankyn kanssa. Matka päättyy kuitenkin lyhyeen, kun tyttöjen rahat loppuvat. Franky lähtee etsimään biologista äitiään, ja löytää siskonsa, joka kertoo äidin kuolleen itsemurhaan. Myöhemmin hänen siskonsa tunnustaa valehdelleensa, ja vie Frankyn äitinsä luo. Nick ja Matty sopivat, ja Matty antautuu poliisille. Mini synnyttää terveen tyttövauvan. Kausi päättyy kuvaan, jossa Rich istuu hymyillen sairaalan lattialla, ja sanoo hyvästi.

Seitsemäs kausi[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Seitsemännellä kaudella seurataan kolmen aikaisemmilta kausilta tutun henkilön elämää.

Effy asuu kimpassa Naomin kanssa. Naomi seurustelee edelleen Emilyn kanssa ja on aloitteleva stand up -koomikko. Effy on kyllästynyt assistentin tehtäviin, ja tuntee ettei hänen työtään arvosteta. Hän tutustuu kilpailevan yrityksen työntekijään, joka on ihastunut tähän. Effy käyttää häntä hyväkseen poimimalla arkaluonteisia tietoja, joiden avulla hän onnistuu etenemään urallaan. Kaikki sujuu hyvin ja yrityksen asiat ovat mitä parhaimmin. Naomi saa kuulla sairastavansa syöpää, mutta hoitojen alettua ei suhtaudu siihen enää niin vakavasti vaan olettaa paranevansa. Naomi kieltää Effyä kertomasta asiasta Emilylle, koska ei halua säikäyttää häntä. Naomi vaipuu yhä huonompaan kuntoon eivätkä mitkään hoidot vaikuta tehoavan. Vasta kun Naomi makaa kuoleman partailla sairaalassa, Emily saa tietää hänen sairaudestaan. Effyn huijaus työpaikalla paljastuu ja hän joutuu vastuuseen kaikista tekemistään rikkeistä.

Cassie työskentelee pienessä aamiaisravintolassa Lontoossa, ja hänellä on epämääräinen suhde yhden työtoverinsa Yanivin kanssa. Eräänä päivänä Cassie löytää blogin, joka on täynnä hänestä salaa otettuja valokuvia. Myöhemmin paljastuu, että kuvaaja on ravintolan kokki Jakob. Cassie raivostuu tälle suunnattomasti, mutta myöhemmin leppyy. He matkustavat yhdessä Cassien perheen luo pieneen mökkiin, jonka rannalla he aikovat ottaa kuvia. Cassien äiti on kuollut, ja hänen alkoholisoitunut isänsä huolehtii yksin 6-vuotiaasta Ruben-pojasta. Cassien kuvat saavat paljon julkisuutta, ja Cassie palkataan malliksi muotikuvauksiin. Kun Jakob saa kuulla tästä, hän raivostuu Cassielle. Cassie alkaa taas tapailla Yanivia. Kun Jakob lähettää Cassien puhelimeen salaa otetun kuvan hänestä ja Yanivista, Yaniv raivostuu ja pahoinpitelee Jakobin. Cassie lähtee tiehensä, Jakob ja Yaniv sopivat riitansa, koska tajuavat etteivät he kumpikaan voi saada Cassieta. Cassien isä on päässyt eroon viinasta, ja aikoo lähteä poikansa kanssa Italiaan rauhoittumaan. Cassie tarjoutuu huolehimaan Rubenista, jotta isä saisi rentoutua rauhassa.

Cook työskentelee huumekauppiaana, ja hänellä on suhde Emma-nimiseen tyttöön. Cook ihastuu myös pomonsa tyttöystävään Charlotteen. Kun hänen pomonsa saa tietää Charlotten suhteesta toiseen alaiseensa, mies hukutetaan uima-altaaseen. Cook pelkää, että hänelle käy samoin, joten hän pakenee Emman kanssa kaupungista. Kesken matkan Charlotte soittaa, että haluaa lähteä heidän mukaansa. Kolmikko pakenee Emman kotitalolle maaseudulle, ja kertovat Emman vanhemmille tulleensa lomailemaan. Emma ja Charlotte tulevat luonnollisesti huonosti toimeen toistensa kanssa, koska he molemmat ovat ihastuneita Cookiin. Yhtenä päivänä Cookin pomo ilmaantuu talolle, mutta poistuu epäilyttävän rauhallisesti kun Charlotte katkaisee suhteensa häneen. Kolmikko päättää vaihtaa piilopaikkaa. Matkalla he huomaavat Emman vanhempien auton tien sivussa. Autosta puuttuvat Emman vanhemmat sekä hänen isänsä kivääri. He tajuavat, että Pomo on siepannut heidät. Kolmikko harhailee metsässä etsien Emman vanhempia, mutta heitä ei löydy. He lötävät pienen yösijan metsästä, johon jäävät nukkumaan. Aamulla he huomaavat, että Emma on kadonnut. He löytävät Emman hirtettynä pellolta, jolla seisoo myös Cookin pomo kiväärin kanssa. Hän aikoo ampua Cookin, mutta Cook saa harhautettua häntä ja pahoinpitelee tämän tajuttomaksi. Cook on aikeissa ampua hänet, mutta tulee sitten toisiin aatoksiin ja kutsuu poliisin. Cook pyytää Charlottea lähtemään, ja sanoo etteivät he enää koskaan tapaa.

Juonipaljastukset päättyvät tähän.

DVD-julkaisu[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Ensimmäinen tuotantokausi julkaistiin DVD:nä Britanniassa 24. syyskuuta 2007. Moni suosittu musiikkikappale, joita käytettiin alkuperäisissä jaksoissa, ei löydy DVD:n jaksoista, mutta ne ovat kuitenkin sarjan soundtrackillä. Toinen kausi julkaistiin DVD:nä 5. toukokuuta 2008, josta tälläkin kertaa puuttuu osa alkuperäisestä musiikista.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Company Pictures: Skins (Arkistoitu – Internet Archive)

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]