Hôtel Ritz Paris

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Ritzin puutarhakahvila. Teos sveitsiläisen taiteilijan Pierre-Georges Jeanniot'n tuotantoa.

Hôtel Ritz Paris on luksushotelli Place Vendômella, Pariisissa, Ranskassa. Sveitsiläinen César Ritz avasi hotellin 1. kesäkuuta vuonna 1898. Sen julkisivun on suunnitellut arkkitehti Jules Hardouin Mansart. Hotelli on suljettuna restauroinnin vuoksi ja avataan jälleen vuonna 2014.[1]

Hotellista on muodostunut useiden varakkaiden ja kuuluisten ihmisten suosikkihotelli. Esimerkiksi Greta Garbo, Ernest Hemingway, kuningas Edvard VIII, Marcel Proust ja Charlie Chaplin ihastuivat siihenkenen mukaan?. Ranskalainen muotikuningatar Coco Chanel taasen asui hotellissa jopa yli 30 vuoden ajan, ja hänen muistokseen yksi hotellin sviiteistä on nimetty hänen mukaansa. Nimikkosviitin ovat Cocon lisäksi saaneet Ernest Hemingway, F. Scott Fitzgerald sekä Elton John.

1979 hotelli myytiin egyptiläiselle liikemiehelle Mohamed Al-Fayedille. Hotelli oli myös se paikka, josta Walesin prinsessa Diana ja hänen miesystävänsä Dodi Al-Fayed, omistajan poika, lähtivät autonkuljettaja Henri Paulin johdolla automatkalle, joka päättyi pariskunnan kuolemaan.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]