Dodi Al-Fayed

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Dodi Al-Fayed
Henkilötiedot
Syntynyt15. huhtikuuta 1955
Aleksandria, Egypti
Kuollut31. elokuuta 1997 (42 vuotta)
Pariisi, Ranska
Ammatti Elokuvatuottaja
Vanhemmat Mohamed Al-Fayed
Samira Khashoggi
Innocent Victims (2005), Harrods.

Emad El-Din Mohamed Abdel Moneim Fayed (arab. عماد الدين محمد عبد المنعم فايد‎, ‘Imād ad-Dīn Muḥammad ‘Abd al-Mun‘im Fāyid, 15. huhtikuuta 1955 Aleksandria, Egypti31. elokuuta 1997 Pariisi, Ranska) oli egyptiläisen liikemiehen Mohamed Al-Fayedin poika. Hänet tunnetaan parhaiten nimellä Dodi Al-Fayed. Hänen isänsä Mohamed Al-Fayed omisti Harrodsin tavaratalon Lontoossa, Hôtel Ritz Parisin Pariisissa sekä monia muita kiinteistöjä Lontoossa ja Pariisissa.

Dodi Al-Fayed kävi koulunsa sveitsiläisessä Le Roseyn sisäoppilaitoksessa. Hän asui koko ikänsä Englannissa ja Ranskassa. Hän seurusteli Walesin prinsessa Dianan kanssa tämän avioeron jälkeen. Al-Fayed toimi elokuvatuottajana. Hän osallistui muun muassa elokuvien Tulivaunut (1981), FX - murha tilauksesta (1986 ja sen jatko-osa vuonna 1991), Hook - Kapteeni Koukku (1991) ja Tulipunainen kirjain (1995) tuotantoon.[1]

Kuolema[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

31. elokuuta 1997 prinsessa Diana ja Dodi Al-Fayed saivat surmansa auto-onnettomuudessa Pariisissa. He olivat olleet Al-Fayedin isän omistamassa Hôtel Ritz Parisissa syömässä. Kun paparazzit olivat odottamassa pariskuntaa Ritzin aulassa, Al-Fayed ja Diana poistuivat takaovesta. Auton lähtiessä liikkeelle Al-Fayedin omistamaa asuntoa kohti paparazzit lähtivät seuraamaan sitä moottoripyörillään, jolloin Al-Fayed käski autonkuljettajaansa Henri Paulia ajamaan ylinopeutta. Kun he saapuivat Place de l'Alman alittavalle tunnelille, kuljettaja ei saanut autoa tielle ja auto törmäsi päin tunnelin betonipylvästä. Al-Fayed ja Henri Paul saivat surmansa jo kolaripaikalla. Monet paparazzit ehtivät ottaa kuvia Dianasta ennen kuin ambulanssi haki hänet sairaalaan. Sairaalassa Diana kuoli noin kolme ja puoli tuntia kolarin jälkeen aamuyöllä klo 03.57. Ainoa eloonjäänyt oli Al-Fayedin henkivartija Trevor Rees-Jones. Auto-onnettomuuden syy oli kuljettaja Henri Paulin rattijuopumus.lähde?

Al-Fayed haudattiin Brookwoodin hautausmaalle, Wokingiin, Surreyn kreivikuntaan, mutta hänen ruumiinsa siirrettiin myöhemmin Al-Fayedin omistamalle kartanolle Skotlantiin. Hänen isänsä pystytti muistomerkin Al-Fayedille ja Dianalle Harrodsin tavarataloon vuonna 1998, ja toisen suuremman vuonna 2005.lähde?

Katso myös[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]


Tämä henkilöön liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.