Gudiberg-rinne

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Gudiberg
Garmisch-Partenkirchen - Grosse Olympiaschanze.jpg
Paikkakunta: Saksan lippu Garmisch-Partenkirchen,
Saksa
Vuori: Gudiberg
Pujottelu
Lähtö: 950 m
Maali: 730 m
Korkeusero: 220 m
Pituus: 450 m

Gudiberg on laskettelurinne Partenkirchenissä, Saksan Garmisch-Partenkirchenissä. Rinteessä lasketaan miesten ja naisten pujottelua.

Garmisch-Partenkirchenin isännöidessä talviolympialaisia vuonna 1936, Gudiberg-rinteessä kilpailtiin miesten ja naisten alppiyhdistetyn pujotteluosuus. Alppiyhdistetty oli tuolloin ainoa alppilaji olympiaohjelmassa.

Vuodesta 1954 Garmisch-Partenkirchen on isännöinyt perinteikkäitä Arlberg-Kandahar -kilpailuja. Ensimmäinen maailmancup-kilpailu Gudiberg-rinteessä oli miesten pujottelu vuonna 1974. Vuoden 1978 alppihiihdon maailmanmestaruuskisoissa miesten ja naisten pujottelu kilpailtiin Gudiberg-rinteessä.

Vuonna 2007 rinnettä muutettiin siten, että se päättyy uudenvuoden mäkikilpailusta tunnetun Große Olympiaschanze -suurmäen mäkimonttuun. Vuoden 2011 alppihiihdon maailmanmestaruuskilpailuissa, kuten jo kauden 2010/2011 alppihiihdon maailmancupin finaaleissa, Gudiberg-rinteessä käydään miesten ja naisten pujottelukilpailut. Gudiberg-rinne on myös Kandahar-rinteen tavoin yksi kilpailupaikoista Saksan Münchenin hakemuksessa vuoden 2018 talviolympialaisten isännyydestä.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]