Gormogon

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Gormogon
Luoja(t) Hart Hanson
Ensiesiintyminen Jaksossa "Kallonheittoa"
Henkilötiedot
Koko nimi ei tiedossa,
lempinimiä mm. Lesken pojan tappaja, Mestari ja "Gorgonzola"
Ammatti kannibalistinen sarjamurhaaja
Sukupuoli mies
Luonteenpiirteet tappoi useita ihmisiä, jonka jälkeen söi heidän ruumiinosiaan
Suhteet
Tutut Arthur Graves (entinen Mestari)
Zack Addy (entinen kätyri)
Jason Harkness (entinen kätyri; kuollut)

Gormogon on fiktiivinen hahmo FOX-kanavan televisiosarjassa Bones.

Tausta ja kehitys[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Varoitus:  Seuraava kirjoitus paljastaa yksityiskohtia juonesta.

Gormogon esiteltiin kannibalistisena sarjamurhaajana Bonesin kolmannen kauden ensimmäisessä jaksossa, "Kallonheittoa" ja esiintyi Jeffersonian tutkijoille luista löydettyjen hampaanjälkien muodossa. Ensimmäisen kerran Gormogon esiintyi jaksossa "Pariloitu arkkipiispa" (jakso 8). Gormogonin entinen mestari, Arthur Graves esiintyi aikaisemmin samassa jaksossa ja tämän entinen kätyri, Jason Harkness jo kauden ensimmäisessä jaksossa. Ennen kauden viimeistä jaksoa, "Sydän karrella" katsojat ja fanit spekuloivat, että olivat jo aikaisemmin nähneet Gormogonin ja epäilivät tämän olevan ehkäpä tri Lance Sweets. [1]

Uskoa vahvisti sarjan tuottajan, Hart Hansonin antama haastattelu, jossa hän mainitsi Gormogonin tai tämän kätyrin olevan joku johon fanit ovat kiintyneet. Kauden viimeisessä jaksossa haastattelu vahvistui todeksi kun tri Temperance Brennan saa selville tri Zack Addyn valehdelleen aikaisemmista päätöksistään, jonka ansiosta tri Brennan ja agentti Seeley Booth tajuavat Zackin olevan kätyri. Tiimi saa lopulta Gormogonin kiinni Zackilta saatujen tietojen avulla ja Booth tappaa Gormogonin kotonaan; hänelle ei ole kuitenkaan annettu oikeaa nimeä, ja häntä on kuvattu "ei keneksikään".

Modus operandi[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Uhreihin jääneet hiukkaset johtivat tri Temperance Brennanin ja Seeley Boothin vanhan pankin holviin, he löysivät gobeliineja, maalauksia, kirjoja ja muita mysteerisiin tapoihin ja perinteisiin liittyviä viittauksia, mm. Kabbalaan, Vapaamuurareihin ja gnostilaisuuteen viittaavia esineitä. Holvin avaintekijä oli hopeinen luuranko "lesken poika" asennossa, joka tunnetaan antiikin kreikassa yhtenä uhrauksena. Hopealuurangot osat oli korvattu oikeilla luilla, joista löytyi kahden eri ihmisen hampaanjälkiä. Jäljet viittasivat vahvasti rituaaliseen kannibalismiin. Holvista löytyi myös gobeliini, jonka kuvio vastaa erityisiä sijainteja Washington, D.C.:ssä ja erilaisia arkkityyppejä ilmaisevia Tarot-kortteja (mm. muusikko ja pappi). Kartasta löytyy kaavamainen kuvio Gormogonin aktiviteeteistä, mukaan lukien geografisen ruumiin ja vanhemman ruumiin sijainnit, Gormogonin vanhan mestarin asuinpaikka ja muita arkkityyppejä joita koostettiin uhrien luiden avulla.

Inspiraatio[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Gormogonit olivat anti-vapaamuurareita 1800-luvulla. Heidät mainitaan aikakauden hajanaisissa kirjoituksissa ja heidän kanssaan seurustelua voitiin käyttää poliittisena aseena vapaamuurareiden ollessa sekaantuneena vapaamuurareiden ideoiden torjuntaan.[2] Sarjassa nimellä on kuitenkin itsessään merkitystä Jack Hodginsin lainatessa sitä viittaamaan murhaajaan tämän salaseuroja ja veljellisiä yhteisöjä kohtaan osoittaman kunnioituksen ja ilmeisen halveksunnan vuoksi.

Uhrit[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kaksi luurankopatsasta löydettiin, joista toisen muodosti Arthur Graves ja nykyinen Gormogon ja toisen Jason Harkness sekä nykyinen Gormogon. Aikaisempi oli tehty kokonaan luusta, jälkimmäisen taas olleen tehty lähes kokonaan hopeasta. Kaikkia ruumiita ei kuitenkaan tunnistettu, mutta vähintään yksi luu jokaiseen patsaaseen lisättiin, koska sillä oli jotain merkitystä sen omistajalle. Kolme alla nimettyä uhria menettivät kaikki isänsä ollessaan nuoria, tehden heistä "lesken poikia" ja täten symbolisia Gormogonin uhreja. Kaikki ottivat osaa myös Anatolian maakuntaan, Turkkiin tehdylle retkelle ja assosioivat Kolumbuksen ritareiden kanssa.

  • Gavin Nichols, viulisti.
  • Isä Douglas Cooper, piispa.
  • Herra Porter, edunvalvoja.
  • Nimetön SWAT:in upseeri.
  • Nimetön uhri.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]