Gordon Schildenfeld

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Gordon Schildenfeld vuonna 2012

Gordon Schildenfeld (s. 18. maaliskuuta 1985 Šibenik, Jugoslavia) on kroatialainen jalkapalloilija, joka edustaa kyproslaista Anorthosis Famagustaa. Oikeajalkainen Schildenfeld on pelipaikaltaan keskuspuolustaja. Hän on pelannut myös Kroatian jalkapallomaajoukkueessa. Schildenfeld on 191 senttimetriä pitkä.

Ura[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Seurajoukkueura[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Schildenfeld aloitti ammattilaisuransa kotikaupunkinsa Šibenikin HNK Šibenikissä. Hän edusti seuraa vuodet 2001-2007. Vuonna 2007 Schildenfeld siirtyi Kroatian suurseuraan Dinamo Zagrebiin. Hän pelasi seurassa vain kauden, jonka aikana tilille tuli 32 ottelua ja liigan sekä cupin voitto. Vuonna 2008 Schildenfeld siirtyi Turkkiin Beşiktaş JK:n riveihin. Ura turkkilaisseurassa ei auennut ja pääosan Beşiktaş-ajastaan Schildenfeld vietti lainalla MSV Duisburgissa ja Sturm Grazissa, joista viimeksi mainitussa tuli Itävallan cup-voitto. Vuonna 2010 Schildenfeld siirtyi pysyvällä sopimuksella Sturm Graziin. Sielläkin hän pelasi vain yhden kauden, jonka aikana pelejä kertyi 36 ja lisäksi tuli myös Itävallan Bundesliiga -mestaruus. Kesällä 2011 Schildenfeld siirtyi Saksan 2. Bundesliigassa pelanneeseen perinneseura Eintracht Frankfurtiin, jonka Schildenfeld nosti takaisin Bundesliigaan pelattuaan 33 ottelua kauden aikana. Seuraavaksi, vain yhden Eintracht-kauden jälkeen Schildenfeld siirtyi Venäjän valioliigaan ja FK Dynamo Moskovan joukkueeseen. Vuonna 2013 Schildenfeld siirtyi lainalle kreikkalaiseen PAOK FC:hen saatuaan Venäjällä vähän peliaikaa. Elokuussa 2013 palattuaan lainalta takaisin Moskovaan Schildenfeld siirtyi jälleen Kreikkaan, nyt lainasopimuksella Panathinaikos FC:n riveihin. Panathinaikosissa Schildenfeld voitti Kreikan cupin vuonna 2014. Vuosina 2015–2017 hän edusti kotimaassaan Dinamo Zagrebia ja siirtyi sitten Kyprokselle.

Maajoukkueura[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Schildenfeld pelasi yhden ottelun Kroatian alle 21-vuotiaiden maajoukkueessa vuonna 2006. Debyytti Kroatian jalkapallomaajoukkueessa tapahtui marraskuussa 2009 Liechtensteiniä vastaan. Schildenfeld kuului Kroatian joukkueeseen vuoden 2012 EM-kisoissa, joissa hän pelasi Kroatian kaikki kolme ottelua, ja vuoden 2014 MM-kisoissa, joissa hän ei kuitenkaan päässyt kentällä yhdessäkään Kroatian kolmesta ottelusta. EM-kisoissa 2016 hän pääsi kahdessa ottelussa vaihtopelaajana viime hetkiksi kentälle. Hän on pelannut maajoukkueessa 29 ottelua ja tehnyt niissä yhden maalin[1].

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Viitteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Schildenfeld, Gordon national-football-teams.com. Viitattu 8.12.2019. (englanniksi)


Käännös suomeksi
Käännös suomeksi
Tämä artikkeli tai sen osa on käännetty tai siihen on haettu tietoja muunkielisen Wikipedian artikkelista.