Golden Sun

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Golden Sun
Kehittäjä Camelot Software Planning
Julkaisija Nintendo
Jakelija Nintendo eShop
Tuottaja Hiroyuki Takahashi
Säveltäjä Motoi Sakuraba
Pelisarja Golden Sun
Julkaistu
  • JP 1. elokuuta 2001
  • NA 11. marraskuuta 2001
  • EU 22. maaliskuuta 2002
Lajityyppi Tietokoneroolipeli
Pelimuoto yksinpeli
Ikäluokitus CERO: A (kaikenikäisille)
ESRB: Kaikenikäisille
PEGI 7
Alusta Game Boy Advance
Jakelumuoto pelimoduuli
Lisää peliartikkeleitaVideopelien teemasivulla

Golden Sun (jap. 黄金の太陽 開かれし封印) on Camelot Software Planningin kehittämä ja Nintendon julkaisema roolipeli. Peli on julkaistu vuonna 2001 Game Boy Advancelle. Peli on julkaistu suoraa jatkoa oleva seuraaja Golden Sun 2: The Lost Age.

Peli alkaa pienestä kylästä nimeltä Vale, joka sijaitsee suuren Mt. Aleph -vuoren juurella. Vale elää omaa, melko eristäytynyttä elämäänsä. Muista Weyard-maailman kylistä poiketen Valen asukkaat tuntevat erikoisen maagisen taidon, jota he kutsuvat nimellä psynergy. Taito auttaa heitä arkisissa askareissa esimerkiksi liikuttamaan keveitä esineitä ajatuksen voimalla.

Eräänä päivänä vuorelta kuuluu kummia ja pelin päähenkilö, poika nimeltä Isaac lähtee tutkimaan ystävänsä Garetin kanssa ilmiötä. He törmäävät salaperäisiin hahmoihin, jotka tuntevat psynergyn taidon.

Kuvakaappaus

Golden Sunissa on kolme erityyppistä pelitilaa, jossa seikkailu etenee. Taistelut tapahtuvat staattisessa näytössä, jossa hirviöryhmä kohtaa seikkailijaryhmän ja pelaaja antaa seikkailijoille komentoja. Tavallinen seikkailutila on ylhäältä kuvattu, kaikkiin suuntiin rullaava näyttö, jossa pelaaja ohjaa pelihahmoa palatseissa, kylissä ja kaupungeissa tai erityisesti seikkailua varten suunnitelluissa maisemissa, kuten aavikolla tai metsässä. Seikkailuruutuja yhdistää kaukaa yläviistosta kuvattu maailmankartta, jossa pelihahmot liikkuvat kaupunkien ja seikkailukohteiden välillä.

Golden Sun edustaa perinteikästä tietokoneroolipelien sarjaa, jossa ryhmää seikkailijoita johdatetaan tietyn tehtävän perässä läpi vaihtelevan pelimaailman. Roolipelien tapaan seikkailijat keräävät kokemuspisteitä voitetuista vihollisista ja parantavat ominaisuuksiaan nousemalla kokemustasolta toiselle. Golden Sunin maailma muistuttaa tietyistä The Legend of Zelda-peleistä tuttuja maisemia ja kohtaamisia ystävällismielisten kyläläisten kanssa. Taistelusysteemi on Final Fantasy -tyyppinen, vuoropohjainen järjestelmä, jossa pelaaja antaa seikkailijoille ohjeita erilaisista hyökkäyksistä, loitsuista ja puolustuksista.

Omaperäistä ratkaisua Golden Sunissa edustaa djinni-henkiolentojen käyttö ja keräily.

Djinnit ovat olentoja, joita pelaajat kohtaavat aika ajoin ja joita he saavat mukaansa. Djinnejä on neljän elementin mukaisesti erilaisia. Djinnit ovat paitsi voimakkaita taistelussa myös hyödyllisiä pelihahmoja kehitettäessä.

Djinnin liittyessä pelaajan ryhmään, täytyy pelaajan päättää, kelle seikkailijoista hän djinnin asettaa. Djinnin omistajaa voi myöhemmin vaihtaa. Vaihtamisesta on paljon hyötyä, sillä erilainen yhdistelmä djinnejä muuttaa merkittävästi hahmon ominaisuuksia. Esimerkiksi Garetista, joka perusominaisuuksiltaan vastaa voimakkaaseen fyysiseen hyökkäykseen keskittyvää soturia, voi djinnejä sopivasti käyttämällä tehdä voimakkaan maagin tai korostaa soturiominaisuuksia.

Jokaisella djinnillä on kolme tilaa. Yksittäisen djinnin voi taisteluruudussa määrätä hyökkäämään vihollisen kimppuun. Hyökkäyksen jälkeen djinni on lepotilassa muutaman vuoron ajan. Kun djinni on valmis palaamaan, sen kutsuminen takaisin mahdollistaa voimakkaan erikoisloitsun toteuttamisen. Loitsu on sitä voimakkaampi, mitä useampi saman elementin djinni osallistuu siihen. Kaikkien osallistuvien djinnien on oltava valmiina palaamaan taisteluun yhtä aikaa.

Djinni antaa kantajalleen ominaisuuksia vain silloin, kun se on valmiina suorittamaan yksittäisen hyökkäyksen vihollisten kimppuun. Siksi djinnien käyttäminen muuttaa pelihahmojen voimakkuutta nopeasti vahvasta heikkoon ja takaisin vahvaan. Djinnien oikea siirteleminen on eräs eniten taistelumenestykseen vaikuttava taito.

Aiheesta muualla

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]