Glenn Beringen

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Mitalit
Maa:  Australia
Miesten uinti
Olympiarenkaat Olympialaiset
Hopeaa Hopeaa Los Angeles 1984 200 metrin rintauinti

Glenn Beringen (16. syyskuuta 1964, Adelaide) on entinen australialainen uimari ja olympiamitalisti. Hän oli 1980-luvun alun hallitsevia rintauimareita yhdessä Kanadan Victor Davisin ja Ison-Britannian Adrian Moorhousen kanssa.

Ura[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Beringenin kansainvälinen arvokilpailudebyytti tapahtui vuonna 1982, kun hän osallistui Kansainyhteisön kisoihin Brisbanessä. Hän sijoittui siellä 200 metrin rintauinnissa toiseksi, häviten Kanadan Davisille 2,81 sekuntia.[1] Kaksi vuotta myöhemmin Los Angelesin olympialaisissa sama järjestys toistui, tällä kertaa Beringen hävisi Davisille 2,45 sekuntia, mikä oli suurin ero voittajan ja hopeamitalistin välillä rintauintimatkoilla puoleen vuosisataan.[2] Beringen osallistui olympialaisissa myös 200 metrin sekauintiin, mutta karsiutui siinä alkuerissä.

Olympialaisten jälkeen Beringen palkattiin valmentajaksi Etelä-Australian urheiluinstituuttiin. Hänen valmennettaviaan ovat olleet muun muassa olympiavoittajat Petria Thomas sekä Sarah Ryan. Hän valmensi instituutissa vuodesta 1991 vuoteen 2002 saakka, Australian urheiluinstituuttiin valmentajaksi. Hän lopetti valmentamisen vuonna 2004, ja muutti takaisin kotikaupunkiinsa Adelaideen.[3]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]